2016 is bijna voorbij en wat was het een leuk blogjaar voor Feelgoodbyfood! Stijgende statistieken, toffe events en opdrachten, persreisjes, het halen van mijn diploma Voedingsdeskundige, maar het allerleukste zijn alle recepten die ik bij volgers voorbij heb zien komen en al jullie leuke, lieve reacties/berichten op de blog, social media en in persoonlijke mails! Dankjewel en tot volgend jaar!
10 meest gelezen artikelen van 2016
1. Waarom ik deze producten soms wel uit een potje of pakje haal
Gezond eten betekent voor mij zoveel mogelijk puur, onbewerkt en plantaardig eten. Zelf koken, zonder pakjes en zakjes. Dit roep ik altijd heel hard en streef ik zelf dan ook zoveel mogelijk na. Inderdaad, zoveel mogelijk. Want ik zal eerlijk zijn, ook ik haal wel eens iets uit een pakje of zakje. Maar dit is dan wel altijd een bewuste keuze én de meest gezonde keuze.
Benieuwd welke producten ik soms bewust uit en potje of pakje haal?
2. 5x lunchen zonder brood
Grijp jij elke lunch weer naar een boterham, omdat dat ‘lekker makkelijk’ is of omdat je misschien gewoon geen inspiratie hebt voor de lunch? Probeer te variëren met je lunchgerechten. Niet alleen om de lunch wat spannender te maken dan een broodje kaas, maar vooral om je lunch voedzamer te maken.
Benieuwd naar 5 lunchvariaties zonder brood?
3. Algemeen tips voor een gezond voedingspatroon
Voeding levert ons energie en voedingsstoffen die wij nodig hebben om dagelijks goed te kunnen blijven functioneren. Waarschijnlijk lees en hoor je om je heen overal adviezen, tips en trends omtrent gezonde voeding. Soms zie je door de bomen het bos niet meer en vaak spreken deze adviezen elkaar ook nog eens tegen. Wat is nou nog goed voor ons?
Lees de 10 algemene tips!
4. 5 redenen waarom gezond ontbijten belangrijk is
We hebben in de vroege ochtend vaak weinig tijd, haast en een drukke volgeplande dag in het vooruitzicht. Het ontbijt is dan vaak niet het eerste waar je aan denkt of tijd voor maakt. En diegene die dat wel doen, maken helaas niet altijd een gezonde keuze. Het ontbijt. We slaan deze maaltijd vaak over of eten iets snel onderweg. En dat terwijl we bijna allemaal wel weten dat het de belangrijkste maaltijd van de dag is. Maar waarom eigenlijk?
5. 10x gezonde basisrecepten
Er zijn gerechten die ik bijna wekelijks maak. Dit zijn producten waarvan ik altijd een voorraad in de koelkast/vriezer wil hebben liggen of die ik regelmatig eet; basisproducten noem ik ze. Denk bijvoorbeeld aan wraps, granola of humus. Je kunt deze producten kant en klaar in de supermarkt kopen, maar ze zijn veel gezonder, lekkerder en makkelijk om zelf te maken.
6. Let’s talk about; onze spijsvertering!
Onze darmen. Niet echt een onderwerp waar we het graag over hebben, maar wel een heel belangrijk onderwerp! Lees mijn persoonlijke verhaal en tips voor een goede spijsvertering.
7. Gezond eten hoeft niet duur te zijn + tips
Na een dure maand als december, doen we in januari weer een beetje zuiniger aan. Ook met onze boodschappen. Bij voeding wordt vaak gedacht dat gezond eten automatisch duurder is. Maar is dit wel zo? Met de volgende tips bespaar je makkelijk op je dagelijkse boodschappen, terwijl je lekker gezond eet.
8. Verschillende soorten vetten
Het woord ‘vet’ staat helaas vaak in een kwaad daglicht. Er zijn inderdaad bepaalde soort vetten die slecht voor ons zijn en we zoveel mogelijk moeten vermijden, maar er zijn ook vetten die we met mate nodig hebben en vetten die essentieel zijn voor onze gezondheid.
Lees over de verschillende soorten vetten, waarom ze juist wel of niet goed voor ons zijn en in welke producten je ze vindt.
9. Zo stel je een voedzame salade samen
Salades als maaltijd zijn een goede keus, maar zorg wel dat ze voedzaam en vullend zijn. Want van alleen wat ijsbergsla en een paar tomaatjes krijgt je lichaam echt geen energie en voldoende voedingstoffen binnen. Zorg dat je salade bestaat uit producten die je energie geven, een verzadigt gevoel en vezels bevatten. Zo zorg je ervoor dat je salade voedzaam is en je er een middagje of avond op door kunt.
10. Tips om gezonder te gourmetten
Dit artikel verscheen een week voor Kerst en is massaal gelezen!
Gourmetten, heel gezellig, maar vaak niet echt gezond. Bij gourmetten wordt vaak meteen gedacht aan veel vlees, sauzen en hompen brood, maar zo hoeft gourmetten er echt niet uit te zien, dit kan namelijk ook een stuk gezonder. Zo heb je én de gezelligheid van het gourmetten en eet je lekker en gezond. Wil je weten hoe?