Sommige dagen (de meeste dagen eigenlijk) wil je gewoon een heerlijk comfort gerecht dat makkelijk en snel gemaakt is. Maar wel voedzaam en natuurlijk heel lekker. Dan zijn eenpansgerechten ideaal! Denk aan Indiase curry, nasi, chili sin carne of een lekker stoofgerecht. Deze gerechten zijn eenvoudig om te maken, zitten vol smaak en je hebt er maar één pan voor nodig. Dat is fijn, want je hoeft maar één pan in de gaten te houden en dit scheelt weer afwas.
Dit zijn mijn 10 favoriete eenpansgerechten. Vegetarisch (de meeste zijn zelfs vegan), voedzaam en smaakvol. Heerlijk om met een bordje op de bank te kruipen…
1. Quinoa risotto met champignons en spinazie
Risotto, maar dan gezonder, lichter en vegan! Deze quinoa risotto met champignons, spinazie en aspergebroccoli is smaakvol en romig, net als ‘gewone’ risotto, maar toch helemaal plantaardig.
2. Vegetarische Bourguignon met linzen, aardappel en tijm
Deze vegetarische versie van Bourguignon zit vol heerlijke groenten, verse tijm en linzen. Linzen is een goede vervanger voor vlees, omdat deze een lekkere bite heeft en de smaken goed opneemt.
Het gerecht is echt heel makkelijk om te maken. Eigenlijk doe je alles in een grote pan vol kruiden, laurier, wijn en bouillon en laat je alles goed intrekken.
3. Indiase groentecurry met linzen
Deze Indiase groentecurry met linzen is zo een gerecht waarbij je tijdens het koken niet kunt wachten om het te proeven, omdat je hele keuken zo lekker ruikt. Heerlijk kruidig vegetarisch comfort food! Maak vooral een hele grote pan, want deze vegetarische groentecurry is na 1 á 2 dagen stiekem nóg lekkerder…
4. Vegetarische nasi met tempeh en eireepjes
Een vegetarische variant maken is ook een makkie. Marineer tempeh of tofu en/of voeg ei toe. Passen alle drie perfect in deze nasi en het gerecht zit meteen vol eiwitten. Door bruine rijst te gebruiken in plaats van witte wordt je nasi ook voedzamer en heb je sneller een verzadigt gevoel.
5. Linzencurry (dahl) met paneer
Indiase linzencurry, ook bekend als Dahl, is zonder twijfel mijn lievelingsgerecht! Dahl is een kruidig (je huis gaat zo lekker ruiken) gerecht op basis van linzen, indiase kruiden, tomaten, bouillon en eventueel kokosmelk. Een heerlijk en voedzaam comfort gerecht dat je serveert met naanbrood en/of rijst.
6. Bonenstoof met coucous en harissa
Dit gerecht maak je letterlijk door alles in één pan te gooien. Lekker laten pruttelen, zodat de smaken goed intrekken en klaar is je gerecht. Om het Oosterse gerecht helemaal af te maken, serveer ik deze bonenstoof met volkoren spelt couscous. Maak het gerecht meteen extra voedzaam.
7. Chili sin carne deluxe
Chili sin carne, maar dan een luxe versie! Met rijst, tortilla chips, nep gehakt, kidneybonen, avocado en limoen. Een heerlijk gezond en vegetarisch (zelfs vegan) eenpansgerecht. En ook al is dit een luxere versie, dit gerecht is nog steeds mega makkelijk om te maken en staat binnen 30 minuten op tafel.
8. Aubergine-zoete aardappel schotel
Kruiden, specerijen, groenten en peulvruchten in een pan en lekker laten sudderen. Een heerlijk eenpansgerecht en het ultieme comfort food op een herfstachtige avond…
9. Zoete aardappel-tomaten stew
Deze stew is zo een comfort en easy gerecht, dat perfect past bij dit herfstachtige en winters weer. Allemaal heerlijke ingrediënten in een pan en lekker laten pruttelen. Het gerecht is plantaardig en je kunt natuurlijk afwisselen met de groenten.
10. Thaise zoete aardappel Massaman curry
Massaman is een milde, zoete Thaise curry. Massaman is de mix van kruiden waar je de currypasta van maakt. Het is een zoete currypasta waarmee een heerlijke Thaise curry op basis van kokosmelk en aardappel wordt gemaakt.
Ga jij een van deze recepten Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail!