Dit zijn de best bekeken recepten van het afgelopen jaar! Ik heb het bij 18 stuks gehouden, maar kon nog wel even doorgaan! Natuurlijk allemaal vegetarisch (en veel vegan), makkelijk om te maken en zonder een waslijst aan ingrediënten!
Het leuke aan dit soort lijstjes is om te zien naar wat voor recepten jullie allemaal zoeken, dat vegetarische recepten steeds populairder worden en welke favoriet zijn! Sommige recepten zijn zowaar gemaakt en gedeeld! Dit is toch wel het allerleukste aan het hebben van een foodblog.
Voor mezelf is het maken van zo een lijstje juist de herinnering aan alle recepten die ik gemaakt heb in 2018. Sommige was ik zelfs alweer vergeten! Iedereen heel erg bedankt voor het bezoeken van de blog en het maken en delen van al mijn recepten!
Liefs Chantal
1. Perencake met speculaaskruiden
Dit is een van de lekkerste cakes die ik tot nu gemaakt heb! Zowel de structuur als de smaak.
De cake heeft een heerlijke, smeuïge structuur door de combinatie van spelt- en amandelmeel. De peer maak de cake cake zoet en smaakvol. De pecannoten zorgen voor een lekkere bite.
2. Gegrilde paprikasoep met vega balletjes, taugé en tijm
Door paprika eerst te grillen in de oven, krijgt deze nog veel meer smaak en wordt ‘ie lekker zoet. Dit proef je echt terug in de soep. Een gepureerde soep kan een beetje saai zijn, zijn vulde ik deze paprikasoep met vegetarische balletjes, stukjes paprika en taugé. Heerlijk!
3. Zelf groene currypasta maken
Het is jammer dat ik alleen de foto’s kan toevoegen aan het recept en niet kan laten ruiken hoe lekker de keuken ruikt wanneer je deze currypasta gemaakt hebt. De geuren van alle ingrediënten bij elkaar zijn zo ontzettend lekker, vooral de citroengras!
4. Kurkuma-mango smoothie bowl
Deze kurkuma-mango smoothiebowl met granola en kokos is lekker romig en fris.
5. Wortelcake met walnoten en sinaasappel frosting
Een heerlijke, smeuïge carrotcake met walnoten en sinaasappel frosting. Een gezonde variant, zonder toegevoegde suikers.
6. Voedzaam pitten-notenbrood met vruchten
Een stevig en voedzaam brood vol met pitten, noten, zaden en gedroogde vruchten. Een heerlijk tussendoortje waardoor je weer even door kan. Of een dikke plak als ontbijt met een laagje roomboter of zelfgemaakte jam. Yum
7. Vegan shoarma met komkommer dressing op Turks brood
Vegan shoarma? Yes! Als je besluit om vegetarisch of zelfs helemaal plantaardig te eten, hoef je echt niet ineens van alles te laten staan. Met een paar kleine aanpassingen maak je gewoon een vegan variant. Kijk maar naar deze vegan shoarma.
8. Kwarkcake met blauwe bessen en vanille
Een frisse, luchtige kwarkcake met blauwe bessen en vanille. Door kwark of yoghurt door cake of taart te mengen, wordt de cake licht en fris. Dat maakt een plak van deze cake een heerlijk tussendoortje of toetje op een zonnige dag!
9. Speculaas granola met sinaasappel en amandelen
De basis voor granola is vaal haver, quinoa, noteren en pitten. je kunt er vervolgens op smaak brengen met kruiden. Granola zoet ik normaal met appelsap, maar speculaaskruiden is heerlijk in combinatie met sinaasappelsap!
10. Toast met scrambled tofu, champignons en lente ui
Een heerlijk uitgebreid ontbijt, brunch of lunch. Toast met scrambled tofu, champignons en lente ui. Een perfect gerecht voor in het weekend, wanneer je net even wat meer tijd hebt om iets lekkers te maken. Een lekkere combinatie van smaken, gezond, vullend en helemaal plantaardig.
11. Spaghetti met geroosterde paprika-walnoten saus en basilicum
Wie houdt er nu niet van een bord pasta? Met zelfgemaakte saus en verse seizoensgroenten, heerlijk! Deze Spaghetti met paprika-walnoten saus past helemaal bij de lente. Het seizoen van de paprika’s!
12. Japanse salade met rijst, gemairneerde aubergine en gegrilde tofu
Wat deze salade zo lekker maakt? De gemarineerde aubergine en gegrilde tofu! Door deze ingrediënten te marineren en te grillen, krijgen ze zoveel meer smaak en pit. Perfect in combinatie met frisse ingrediënten als komkommer, spinazie en edamame boontjes.
13. Tikka masala met tofu, groenten en rijst
Een vegetarische tikka masala met tofu, groenten, rijst en naan dus! En een van mijn lievelingsgerechten!
14. Pizza van Libanees platbrood met pesto, champignons en rucola
Zin in een gezondere, verse pizza maar niet zoveel tijd of zin om deze helemaal zelf te maken? Maak dan een pizza van Libanees platbrood!
15. Macaroni zonder pakjes en zakjes
Een heerlijke pan vegetarische en kruidige macaroni vol met groenten!
16. Roerbak groenten met gemarineerde honing-sesam tofu en rijst
Als er een gerecht is dat je eigenlijk regelmatig zou moeten maken, is het deze roerbakgroenten met gemarineerde honing-sesam tofu! Een heerlijk gerecht dat vol zit met groenten en eiwitten en makkelijk en snel gemaakt is. Ideaal voor doordeweekse dagen.
17. Yoghurt wafels met blauwe bessen en vanille
Deze yoghurt wafels met blauwe bessen en vanille passen perfect in het paatje van een typische ‘sunday breakfast’ of brunch. Ze zijn zo lekker en luchtig! En nog makkelijk te maken ook.
18. Vegetarische ‘beef shanghai’ zonder pakjes en zakjes
Een gezonde variant op de bekende beef shanghai uit een pakje!
Ga jij een van deze recepten van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.