2016 is bijna voorbij en wat was het een leuk blogjaar voor Feelgoodbyfood! Stijgende statistieken, toffe events en opdrachten, persreisjes, het halen van mijn diploma Voedingsdeskundige, maar het allerleukste zijn alle recepten die ik bij volgers voorbij heb zien komen en al jullie leuke, lieve reacties/berichten op de blog, social media en in persoonlijke mails! Dankjewel en tot volgend jaar!
15 meest gelezen recepten van 2016
Dit waren de 15 meest gelezen recepten van 2016. Het liefst had ik het lijstje nog veel langer gemaakt. Ik heb een mix gemaakt van baksels, lunch, ontbijt en diner, anders stonden er namelijk alleen maar baksels en uitgebreide ontbijtjes in de lijst. Jullie worden duidelijk het meest blij van heerlijke cakes, warme ontbijtjes en chocoladerecepten. Snap ik hoor, ik ook!
1. Perencake met kaneel
Peren! Lekker uit de hand, in een salade of smoothie, maar ook heerlijk om mee te bakken. De combinatie van peer en kaneel maakt van deze cake echt een herfstcake. En in deze koude donkere tijd mag je jezelf soms echt wel even verwennen met een gezonder, zelfgemaakt tussendoortje.
2. Dahl met zoete aardappel
Dit is ook mijn favoriete recept! Dahl is een currygerecht gemaakt van rode linzen en komt oorspronkelijk uit India. Het wordt vaak gegeten in combinatie met naanbrood of rijst. De eerste keer dat ik deze linzencurry at was ik meteen fan. Wat is dit lekker!
3. Koffiecake met cacaonibs
Houd jij van koffie en van cake? Maak dan zeker deze koffiecake met cacaonibs! Een smeuïge cake dat iets wegheeft van brownie, met de heerlijke smaak van koffie. En geloof me, de cake is super easy om te maken.
4. Spelt couscous salade met kikkererwten
Een heerlijke plantaardige salade als lunch, of in de zomer op het balkon of in het park. Je kunt de salade lauwwarm of koud eten en is zo gemaakt. In de zomer is deze salade zo vaak voorbij gekomen op social media!
5. Havermout pannenkoekkes met banaan en bessen
Dit zijn de lekkerste pancakes, of de lekkerste combi de ik gegeten heb tot nu toe!
6. Ontbijtcake met banaan en pecannoot
Met deze cake zou ik elke dag wel kunnen ontbijten. De combinatie van havermeel en amandelmeel maken de structuur van de cake heerlijk smeuïg. En wat kan ik zeggen over warme stukjes banaan en pecannoot… deze maken deze cake de perfecte ontbijtcake!
Ontbijt je liever met een taartje? Dit bananentaartje met stukjes banaan en chocola was ook echt een hit!
7. Spelt pasta met spinazie-noten pesto
Een heerlijk groen en gezond comfort gerecht die door veel van jullie is gemaakt. Een soort spaghetti pesto, maar dan gezonder en veel lekkerder!
8. Zelf naanbrood maken
Ik kocht altijd kant en klaar naanbrood uit de supermarkt, tot ik erachter kwam hoe makkelijk het is om dit brood zelf te maken. Naanbrood bestaat namelijk naar uit twee ingrediënten; meel en yoghurt, en eventueel wat kruiden.
9. Harira soep
Ik ben zo een fan van zelf soep maken! Deze Harira soep is misschien wel de lekkerste die het afgelopen jaar heb gemaakt. De basis bestaat uit tomaten, kikkererwten, bleekselderij en kruiden. Ik voegde rode linzen toe aan de soep en heb de bleekselderij vervangen voor wortel en maakte de soep iets pittiger.
Op de tweede plek van de soepen stond trouwens deze heerlijke Thaise rode currysoep!
10. Gevulde puntparpika met couscous en Ras el Hanout
Gevulde groenten is niet alleen een makkelijke manier om meer groente te eten, maar de gerechtjes zien er ook nog eens feestelijk uit op tafel. Het allerlekkerste van dit gerecht is de heerlijke combinatie van couscous en Ras el Hanout.
11. Appelcrumble
Ontbijten met warme ontbijtjes uit de oven, yum! Door de havermout en appel is deze crumble voedzaam en geeft het je energie in de ochtend. Heerlijk met een grote lepel (plantaardige) yoghurt.
12. Smeuige chocoladekoeken
Chocolade is altijd goed. Deze heerlijke grote smeuïge chocoladekoeken maak ik regelmatig, heerlijk bij de koffie of thee.
13. Chili sin carne
Een vegetarische variant van Chili con carne, zonder pakjes en zakjes! Dit heerlijke eenpansrecept is door zoveel van jullie gemaakt!
14. Wrap met gegrilde groenten en pompoenspread
Deze gezonde, homemade wraps zijn gemaakt van goede granen en zitten bomvol groenten! Je kunt ze een dag van te voren maken, zodat je ze mee kunt nemen. Of maak ze in het weekend voor een uitgebreide lauwwarme lunch.
15. Haver-appelmuffins
Muffins met appel, noten en kaneel. Ideaal als tussendoortje of om lekker mee te ontbijten. Dat kan namelijk prima met deze gezondere muffins, gemaakt van havermoutmeel. Alsof je aan het ontbijten bent met appeltaart.
Nog eentje van vorig jaar die dit jaar ook weer massaal bekeken en gebakken; chocoladecake!