Het is vandaag de dag van de asperges! Een goed moment om drie van mijn favoriete gerechten met asperges op een rijtje te zetten én omdat ik gewoon dol ben op deze mooie groente.
We zitten nu middenin het aspergeseizoen, dat betekent dat de asperges nu het lekkerst zijn en overal verkrijgbaar. Deze lentegerechten met asperges kun je dus meteen gaan maken!
Je kunt asperges natuurlijk traditionele eten met aardappels, ham en een sausje, maar ik maak er liever een van deze drie gezonde, vegetarische gerechten mee!
Het meeste hou ik van groene asperges, zowel de grote als de mini-variant, maar je kunt in alle drie de gerechten zowel de witte als de groene asperges gebruiken.
3x favoriete gerechten met asperges
Plaattaart van asperges
Plaattaart van spelt bladerdeeg met tomatensaus, gegrilde asperges en courgette. Dit is een van mijn favoriete recepten, vooral met mooi, zonnig lenteweer.
Quinoa risotto met asperges, doperwten en tomaatjes
Een heerlijke risotto van quinoa met asperges, doperwten en tomaatjes. Bijna net zo romig en even smaakvol als gewone risotto, maar dan een stuk lichter en gezonder!
Lente pasta met asperges
Een heerlijk licht pastagerecht met asperges, rucola en geroosterde tomaatjes. Eigenlijk is het meer een pastasalade. Een idee gerecht voor warme lenteavonden.
Ga jij een van deze recepten van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.