5x bananenbrood

Bananenbrood is een van mijn favoriete tussendoortjes! Heerlijk bij een kop koffie of thee. Natuurlijk wel een gezondere variant, gemaakt met volkoren granen of havermeel en zonder toegevoegde suikers.

Bananenbrood wordt zoals de naam al zegt, gemaakt van rijpe (dit maakt het brood lekker zoet) bananen. Dus heb je iets teveel bananen ingeslagen of zijn ze iets te rijp om te eten? Gooi ze niet weg, maar maak er een heerlijke bananenbrood van!

Er zijn veel soorten varianten op bananenbrood. Dit zijn de 5 favorieten van Feelgoodbyfood!

5x bananenbrood

1. Bananenbrood met noten

bananenbrood noten

De noten geven het brood net wat meer ‘bite’ en de banaan-honing topping maakt het brood net wat zoeter en smeuïger.

2. Fluffy vegan bananenbrood

Vegan bananenbrood

Yes, een vegan bananenbrood! Het bananenbrood is zó luchtig en fluffy. Door geen ei te gebruiken maar een ander middel om het brood luchtig te maken, wordt het bananenbrood juist nóg lichter

3. Chocolade haverbrood

Deze chocolade variant is denk ik toch wel het meest favoriet. Banaan en chocolade is ook gewoon een ideale combinatie!

chocolade bananenbrood

4. Haver-bananenbrood

Een bananenbrood gemaakt met havermeel. Dan heb je helemaal geen excuses meer om niet te ontbijten met cake 😉

Haver-bananenbrood

5. Classic bananenbrood

Bananenbrood gemaakt van speltmeel, dadels en… bananen! Voor wanneer je gewoon zin hebt in een dikke plak bananenbrood.

bananenbrood

Ga jij een van deze recepten van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.