Havermout is helemaal terug van weggeweest. Het heeft al lang niet meer het stoffende en suffe imago als vroeger… en terecht! Havermout is namelijk super gezond en perfect om je dag mee te beginnen. Waarom?
Havermout is gezonder dan andere granen, omdat het veel water oplosbare vezels en stoffen bevat. Deze vezels verbeteren de darmwerking, zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel (waardoor je geen energiepieken en dalen krijgt of zin in suiker), en ze zijn gezond voor hart- en bloedvaten. Daarnaast is havermout glutenvrij (let op! Sommige soorten havermout kunnen sporen van gluten bevatten, kijk dus goed op de verpakking)
Naast dat havermout gezond is, is het een heel divers product. Je kunt havermout natuurlijk koken met een beetje plantaardige melk of water en toppen met je favoriete fruit, noten en zaden, maar je kunt het ook in veel andere gerechten toevoegen. Bij mij staat er dus standaard een pak havermout in de kast. Zie hier mijn top 8 havermout gerechten.
3 | Mugcake
4 | Ontbijtmuffins
7 | Havermout uit de oven met appel en blauwe bessen