Maak zoveel mogelijk zelf, dan bepaal je zelf precies wat er in zit. Zo ook met spreads. De kant en klare spreads, dips en sausjes in de winkel zit vaak suiker en een hoop toevoegingen. Je eigen spreads maken is veel gezonder, smaakvoller en ook nog eens heel makkelijk.
En wanneer je deze groentespreads maakt, krijg je meteen een extra portie groenten binnen tijdens het dippen of smeren!
7x groentespreads!
Muhammara
Muhammara is een heerlijke paprika-walnoten dip uit het Midden-Oosten.
Pompoenspread
Voor alle pompoen liefhebbers! Deze heerlijke spread is plantaardig, je hebt maar drie ingrediënten nodig (waarvan twee kruiden) en is echt heel makkelijk om te maken.
Courgettespread
Deze raw spread van courgette is geheel plantaardig en heerlijk op een boterham, wrap of cracker. Wil je de spread iets romiger? Meng dan 100 gram feta door het mengsel.
Wortel-gember spread
Een lekkere, zoete wortelspread! Deze wortel-gember spread is geheel plantaardig en lekker op een boterham, in een wrap of op cracker.
Broccoli-avocado dip
Een dikke, romige dip! Broccoli en avocado is een verrassend lekkere combi!
Paprika-feta dip
Een romige dip gemaakt van paprika en feta.
Doperwten-avocado spread
Een frisse, smaakvolle spread die perfect past bij de lente!
Ga jij een van deze recepten van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.