Avocado, een heerlijke en voedzame vrucht die je in ontzettend veel gerechten kunt toepassen. In salades, wraps, smoothies, op toast en je kunt er lekkere spreads en dips van maken. Avocado maakt gerechten heerlijk romig en vullend.
Zelf gebruik ik avocado vaak als vlees- of kaasvervanger, omdat deze vol zit met goede vetten. Leuk weetje: wist je dat avocado officieel een vrucht is en geen groente, zoals vaak wordt gedacht.
Zo gezond is avocado
Avocado zit vol met goede, onverzadigde vetten die ons lichaam nodig heeft. Avocado bevat inderdaad ook best wat calorieën, maar laat dat geen reden zijn om deze heerlijke vrucht links te laten liggen. Natuurlijk wel met mate, dus elke dag een hele avocado eten is misschien niet zo een goed idee.
Avocado bevat meer dan alleen goede vetten. Deze vrucht zit vol met vezels, wat goed is voor de spijsvertering. Daarnaast bevat avocado de vitamine B, C, E en K en eiwitten.
9x gerechten met avocado
1. Avocado spreads!
Natuurlijk kent iedereen guacamole, maar met avocado kun je nog meer heerlijke spreads maken. Heel makkelijk en snel in een keukenmachine. Je kunt hiermee lekker op los variëren.
2. Avocado op toast
Avocado op toast! Misschien het meest simpele gerecht met avocado, maar het blijft zo lekker! Vooral in combinatie met tofu, ei en hummus.
3. In een salade!
Avocado is heerlijk in salades. Het geeft natuurijk smaak, maar vooral een romige bite. Deze quinoa salade met gele biet, zoete aardappel en avocado is een van mijn favorieten!
4. Op een burger!
Oh yes, ik voeg altijd avocado toe op een zelfgemaakte burger! Dit maakt je burger lekker romig.
5. Scrambled egg met tempeh, avocado en rucola
Een heerijk brunch gerecht. Avocado en tempeh zijn een gouden combi!
6. Avocado in een wrap
Wraps zijn lekker en makkelijk, omdat je ze kunt vullen met wat je maar wilt. Bij mij zit er altijd avocado in m’n wrap. Lekker in combinatie met halloumi, granaatappel en een frisse yoghurt saus.
7. Avocado smoothie (bowl)
Wanneer ik een halve avocado over houd, gaat deze altijd in een smoothe of smoothiebowl. Vaak samen met spinazie of mango. Avocado maakt je smoothie romig en vullend.
8. Bruschetta met avocado-doperwten dip
Deze dip staat hier regelmatig op tafel. Een heerlijke frisse en romige dip. Lekker op bruschetta’s, maar ook in een wrap of een broodje vega burger.
9. Romige avocado saus voor de pasta
Van avocado kun je ook een heerlijke romige pasta saus maken. Bijvoorbeeld met courgetti, tomaat en pitjes.
Ga jij een van deze recepten van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.