Aardappeltjes met Mojo saus

aardappeltjes mojo saus

[print_link]
Wanneer ik terug denk aan mijn fijne vakantie naar Fuerteventura afgelopen najaar, denk ik aan kajakken, mountainbiken, het strand, het mooie vulkanische landschap én aan die heerlijke aardappeltjes met Mojo saus die we aten aan zee! Ook wel Papas y Mojo genoemd en een van de populairste gerechten van de Canarische eilanden.

Mojo saus is een koude pittige saus/salsa, meestal geserveerd met heerlijke aardappeltjes in schil. Als tapas, maar ook als bijgerecht. Er zijn verschillende varianten, maar de rode: Mojo rojo, ook wel Mojo Picon genoemd, vonden wij het lekkerst.

We hebben zo een fijne week gehad in Fuerteventura! We verbleven op uitnodiging op het mooie en ruime resort Origo Mare van Pierre & Vacances. Leuke huisjes, palmbomen, zon, zwembaden en direct aan zee! Ohh ik zou wel weer een weekje terug willen en dan iedere dag mojo saus eten…

Toen we de potjes Mojo saus in de supermarkt in Fuerteventura zagen, hebben we deze meteen ingeslagen en deze meegenomen naar Nederland. Inmiddels is de saus op, een goede reden om deze zelf proberen te maken! Mét de gestoomde aardappeltjes natuurlijk. Heerlijk nu het weer lekker en zonnig weer is in Nederland.

Aardappeltjes met Mojo saus

Deze heerlijke pittige saus wordt onder andere gemaakt van paprika, spaanse peper, olijfolie, knoflook, zout, komijn en azijn.

De salsa is dus heel lekker om aardappeltjes in te dippen, maar is ook heel lekker bij vegetarische balletjes of door een pastasalade. Eigenlijk kun je mojo overal bij serveren!

Dit heb je nodig

500 gram kriel aardappeltjes met schil
snuf zout

Mojo saus
1 paprika
2 tenen knoflook
1 rode peper
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel komijn
1 eetlepel azijn
1 eetlepel olijfolie
snuf zout

Zo maak je het

Aardappeltjes
Maak de aardappeltjes met schil schoon en kook deze in 10 minuten beetgaar. Breng op smaak met een snufje zout.

Je kunt ze ook bereiden in de oven. Prik hiervoor gaatjes rondom in de aardappels, leg deze op een bakplaat met bakpapier en gaar ze in het midden van de oven in 40 minuten gaar op 220 graden.

Mojo saus
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de paprika in stukken, leg deze op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met een klein beetje olijfolie. Rooster de paprika 30 minuten in de oven. Laat deze afkoelen, verwijder het vel en snijd in stukjes.

Verwijder de zaadlijsten van de peper en snijd ook deze in stukken. Doe alle ingrediënten voor de mojo saus in een foodprocessor (of met de staafmixer) en maal tot een saus/salsa. Voeg naar smaak meer olijfolie/azijn toe.

Bewaartip: de mojo rojo is in een afgesloten bakje zeker een week houdbaar in de koelkast.

aardappeltjes mojo saus

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.