Achter de schermen #14

Een weekje naar het zonnige Lagos, mijn volgende reis geboekt, leuke events, lekkere foodpost, een kijkje in mijn keuken, nieuwe hotspots en meer!

Achter de schermen

Ticket Sri Lanka geboekt!

Meteen het allerleukste van de afgelopen tijd; ik heb eindelijk een ticket naar Sri Lanka geboekt! Ik wilde hier al een tijdje heel graag heen, maar zoals dat gaat met ‘dingen die je graag nog wilt doen’, kwam er steeds wel weer iets tussen en zo een reis komt eigenlijk nooit goed uit. Toen dacht ik; gewoon boeken, dan staat het vast. In januari ga ik eindelijk 3 weken reizen door Sri Lanka!

Vakantie Lagos

Eigenlijk net zo leuk als het boeken van mijn ticket; een weekje naar het zonnige Lagos in Portugal! Na een zomer met veel werken en weinig zon was het begin September eindelijk zover; op vakantie naar de zon!

Wat is Lagos mooi en fijn! We hebben heel veel gemountainbiket, gewandeld, kajakken langs en onder de rotsen, gezwommen in de blauwe oceaan en zelfs dolfijnen gespot! En natuurijk elke avond heerlijk gegeten en genoten van volle glazen Portugese wijn.

2x varen en borrelen

Een gezellig uitje met mijn media bureau Semilo. Lekker varen met foodblfoggers op een gin-boot met natuurlijk gin-tonic en hapjes.

De dag daarna reisde ik weer naar Amsterdam om te gaan varen over de grachten. Dit keer om de nieuwe borrelhapjes van de AH te proeven, mét champagne. Prima middagje!

Achter de schermen feelgoodbyfood

Uit eten bij Nelis West

Restaurant Nelis Oost heeft een tweede vestiging geopend in West; Nelis West. Ik was uitgenodigd om te komen eten. Na een middagje borrelhapjes op de boot, stond eindelijk het etentje op de planning. Ik was al in Amsterdam, dus een mooie combi!

Als eerste; wat ziet het restaurant er mooi uit! Een mooi interieur en heel sfeervol. Een fijn plek om uitgebreid te eten. Het was die dag erg warm, dus wij namen plek op het terras (wat net zo mooi en sfeervol was).

Ik moet eerlijk zeggen; ik heb in tijden niet meer zo lekker gegeten in een restaurant. Het eten was echt heerlijk, elke gang. Net als de wijn trouwens. Het eten was vernieuwend, puur, smaakvol en het zag er ook nog eens heel mooi uit. We hebben echt zitten genieten van iedere hap!

Achter de schermen feelgoodbyfoodAchter de schermen feelgoodbyfoodAchter de schermen feelgoodbyfood

Suppen door de Amsterdamse grachten

Wéér de grachten van Amsterdam op, maar dan met een supboard! Door Protest werd ik uitgenodigd om alvast een kijkje te nemen in de zomercollectie van volgend jaar en we gingen (in sup pakjes uit de Protest collectie) het water op om te suppen. Was echt tof!

Achter de schermen feelgoodbyfood Achter de schermen feelgoodbyfood

Hotspot Utrecht; SLA + Breakfast

Er is een nieuwe SLA geopend in Utrecht, mét ontbijtbar. Daar wordt een ontbijtliefhebber als ik heel blij van. Natuurlijk ging ik zo snel mogelijk langs om de ontbijtjes te proeven en een kijkje te nemen in de mooie winkel.

SLA breakfast utrecht SLA breakfast utrecht

Vega BBQ

Af en toe even een paar dagen met mijn vriendje mee naar Brabant om te genieten van de rust en mooie omgeving. Ik ging een stukje fietsen, baantjes zwemmen en maakte een vega BBQ, met onder andere deze heerlijke gemarineerde champignonspiesen, groentespiesen, dipjes en tomatensalade.

gemarineerde champignonspiesjesgemarineerde champignonspiesjes

Achter de schermen feelgoodbyfood

Kijkje in de keuken

Ook liet ik jullie een kijkje nemen in mijn best wel kleine, maar fijne keuken! Benieuwd hoe mijn keuken er uit ziet? Welk keukenapparatuur staat en is echt onmisbaar? Wat vind je allemaal in mijn voorraadpotten en bakjes? En een kijkje in mijn collectie servies en favoriete kookboeken.

Kijkje in de keuken Feelgoodbyfood Kijkje in de keuken

Veel burgers!

De afgelopen weken heb ik veel burgers gemaakt! Ik mag dan wel vegetariër zijn, maar ik hou af en toe wel van happen in een heerlijke burger! Natuurlijk wel een vega burger, gemaakt van peulvruchten en groenten. Heerlijk!

Vegan bietenburger

Food post!

Ook ben ik weer verwent met heel veel pakketjes de afgelopen weken. Onder andere een doos vol heerlijke chocolade van de AH, nieuwe producten van Rude Health en wijnen uit het assortiment van de LIDL.

De chocolade en wijn waren een heerlijke combi tijdens een avondje doorwerken achter de laptop. Vooral de rode wijn was echt heel erg lekker.

Achter de schermen feelgoodbyfood

Achter de schermen feelgoodbyfood

Vegan bakken!

Eindelijk is het gelukt om een heerlijk, luchtig een vegan bananenbrood te maken! Na dat het bananenbrood twee keer als een baksteen de oven uit kwam, was de derde keer een groot succes! Dit bananenbrood is zelfs lekkerder dan de variant mét ei.

De laatste tijd heb ik steeds meer moeite met het eten van ei, daarom wil ik graag een paar standaard bakrecepten vegan-proof maken. Dit bananenbrood is een goed begin!

Vegan bananenbrood

Verder genoten ijsco en ik van het heerlijke zonnetje dat we af en toe hadden deze zomer..

Kijkje in de keuken FeelgoodbyfoodKijkje in de keuken Feelgoodbyfood