Ontbijten met muffins. Zo zou mijn dag altijd wel mogen beginnen. De muffins zijn een beetje zoet door de amandelmeel en hebben een bite door de havermout. Samen met de bessen is dit een heerlijk en voedzaam ontbijtje of tussendoortje.
Dit heb je nodig (6 grote muffins)
100 gram havermout
120 gram amandelmeel
2 eieren (gebruik een banaan voor een vegan variant)
1 tl wijnsteen bakpoeder
Snufje Himalayazout
1 el honing
50 ml vloeibare kokosolie
100 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)
150 gram (blauwe) bessen
Optioneel: een grote el kokosrasp
Zo maak je het
Verwarm de oven op 180 graden. Meng in een kom de amandelmeel, havermout, bakpoeder en zout door elkaar. Meng in een andere kom de eieren, amandelmelk, vloeibare kokosolie en agave-of ahornsiroop door elkaar. Voeg de natte ingrediënten bij het meel en roer door elkaar met een garde tot een beslag. Roer de bessen door het beslag en voeg eventueel een el kokosrasp toe.
Vet een muffin bakvorm in met kokosolie Je kunt ook muffinvormpjes gebruiken). Verdeel met een lepel het beslag over 6 muffinvormpjes. Bak de muffins ongeveer 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.