Ananas-kokos crumble met limoen

ananas-kokos crumble pasen

[print_link]
De tijd van heerlijke frisse en zoete (van het lekkere zomerfruit) ontbijtjes komt er weer aan. En het is bijna paasweekend! En daar past deze exotische ananas-kokos crumble met limoen perfect bij.

Je maakt deze crumble makkelijk en snel uit de oven. Hierdoor ruikt je hele huis tijdens Pasen naar crumble… yum!

Ananas-kokos crumble met limoen

Een heerlijke crumble die je serveert met een lepel (plantaardige) yoghurt en je kunt eten als ontbijt én toetje. De curmble is een beetje warm het lekkerst. Ik vond ‘m zo lekker dat ik de halve ovenschaal al had leeggegeten voordat het überhaupt ontbijt of toetjes tijd was…

Je kunt zowel kokosolie als boter gebruiken voor dit recept.

Dit heb je nodig (4 personen)

70 gram havervlokken
30 gram havermout
30 gram amandelmeel
250 gram ananas (uit diepvries)
1 eetlepel kokossnippers
sap van halve limoen
1 grote eetlepel agave
2 eetlepel kokosolie (of 20 gram ongezouten boter, niet gesmolten)
optioneel: snuf zout

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom de havervlokken, havermout, amandelmeel, snuf zout en kokossnippers. Voeg hier de agave en gesmolten kokosolie (of de boter in kleine stukjes) bij en meng met je handen tot een kruimelig deeg.

Verdeel de ananas over een ovenschaal en besprenkel hier de limoensap over. Verdeel vervolgens het kruimeldeeg over de ovenschaal. Bak de crumble 20 á 25 minuten in het midden van de oven. Let op dat de bovenkant niet te donker wordt.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.