Lente! Het word warmer, zonniger, de dagen duren langer en…. het is weer tijd om je warme ontbijtje in te ruilen voor heerlijke frisse smoothiebowls! Het liefst ontbijt ik elke dag met een smoothiebowl. Licht, plantaardig, voedzaam en vooral heel erg lekker! En je hebt zo een bowl in de blender in een minuut gemaakt. Speciaal voor het paasweekend maakte ik deze ananas-kokos smootiebowl met limoen en granola. Een frisse, romige en beetje exotische bowl. Heerlijk!
Liever gewoon een smoothie als tussendoortje of op de paastafel? Vergeet de toppings en drink de smoothie uit een glas.
Dit heb je nodig (1 grote kom)
200 ml kokos-rijstmelk
2 eetlepels ananas (ongeveer 6 stukjes uit de diepvries of vers)
1 banaan
halve avocado
sap van kwart limoen
Topping
blauwe bessen
kokossnippers
walnoten
granola (of geroosterde havervlokken)
Zo maak je het
Doe de plantaardige melk, banaan, mango, avocado en limoensap in de blender en meng tot een romige smoothie. Schenk de smoothie in een bowl en garneer met de toppings. Klaar is heerlijke ontbijtje of tussendoortje!
Voor 2 of 3 glaasjes smoothie voeg je alleen wat meer kokos-rijstmelk toe.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail