[print_link]
Tussendoortjes, wie houdt er niet van. Vaak neem ik gezonde tussendoortjes zoals noten of fruit, maar soms heb je gewoon zin in iets lekkers, zoals een zelfgemaakte cake! Het allerlekkerste is een plak homemade cake bij de thee of koffie die nog een beetje warm is. Het weekend is daar perfect voor toch?
Appel-noten cake met kaneel
Deze cake met appel en noten is heerlijk smeuïg en zoet door de appel. De combinatie van appel, noten en kaneel maakt dit een ideale cake voor koude dagen.
Dit heb je nodig
100 gram speltneel
100 gram amandelmeel
100 ml gesmolten kokosolie (of roomboter)
4 eieren
1 theelepel bakpoeder
snuf zout
2 eetlepels kaneelpoeder
100 gram gehakte noten (walnoten en pecannoten)
1 grote appel
Zo maak je het
Verwarm de oven op 180 graden. Klop de eieren luchtig in een kom en mix vervolgens de kokosolie erdoor. Mix in een andere kom het speltmeel, amandelmeel, kaneel, zout en bakpoeder. Mix nu de droge en de natte ingredienten door elkaar tot een egaal beslag. Snijd de appel in kleine blokjes. Meng met een spatel de appel en noten door het beslag.
Vet een cakevorm in met kokosolie en giet het beslag in een cakevorm. Bak de cake gaar en goudbruin in 45 minuten.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.