[print_link]
Het is zo lang geleden dat ik voor het laatst een ontbijtcake heb gemaakt. Terwijl een plak warme en voedzame cake met fruit en nootjes (en natuurlijk een kop koffie er naast) zo lekker is om je dag mee te beginnen, of als tussendoortje. Hallo, ontbijten met cake! Tijd voor een nieuwe variant dus. En dit keer niet met banaan, maar een appelmoes-ontbijtcake met walnoten en rozijnen!
Appelmoes-ontbijtcake met walnoten en rozijnen
Ik maak zo een beetje alles standaard met banaan (yes, bananenverslaving), maar blijkbaar houdt niet iedereen van bananen en appelmoes is een hele goede vervanger. Je cake wordt hier lekker smeuïg van en meteen gezoet. Suiker toevoegen is dan echt niet meer nodig. Let er wel op dat je de meest natuurlijke appelmoes zonder toegevoegde suiker neemt.
Variatietip: je kunt ook nog stukjes fruit toevoegen aan de cake of extra/andere nootjes. Ik had toevallig nog een zak walnoten staan, maar pecannoten zijn ook heerlijk.
Bewaartip: je kunt de cake natuurlijk uitdelen, maar je kunt ‘m ook in plakken snijden en minstens 3 maanden bewaren in de vriezer. Zo heb je altijd een gezonde snack of ontbijtje in huis.
Dit heb je nodig
150 gram havermout (75 gram havermout, 75 gram havermeel)
250 gram appelmoes (zonder toegevoegde suikers, liefst biologisch)
3 eieren
100 gram walnoten
50 gram rozijnen
1 eetlepel kaneel
1,5 theelepels bakpoeder
sap van kwart citroen
snuf zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop in een kom de eieren luchtig. Voeg hier vervolgens de havermout, havermeel, appelmoes, bakpoeder, snuf zout, kaneel en citroen aan toe en meng met een spatel tot een beslag. Hak de walnoten grof en spatel de walnoten en rozijnen door het beslag.
Vet een cakevorm in met boter of kokosolie en giet hier het beslag in. Bak de ontbijtcake in het midden van de oven in 45 minuten gaar. Laat goed afkoelen voordat je de cake aansnijdt.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.