[print_link]
Hoe kun je ochtenden in het weekend beter beginnen dan met een gezond en uitgebreid ontbijtje uit de oven waar je huis heerlijk van gaat ruiken. Dit gezonde ‘platte’ appeltaartje is niet alleen lekker als ontbijt, maar kan ook prima bij de koffie of thee, of gewoon wanneer je wilt.
De bodem is gemaakt van speltmeel, havermout en dadels. De dadels zorgen voor een beetje zoetigheid in de bodem en de appel met kaneel maken er een echt herfstachtig gerechtje van.
Dit heb je nodig
100 gram speltmeel
40 gram havermout
70 gram dadels
2 el kokosolie
1 ei
1 el kaneel
1 appel (goudreinet)
cranberry’s of rozijnen
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng in een kom het speltmeel, havermout en kaneel. Pureer in een andere kom de dadels met een staafmixer en meng hier vervolgens het ei en de kokosolie door. Voeg bij de kom met het meel en kneed met je handen tot een deegbeslag.
Verdeel het deeg over de taartbodem. Snijd de appel in plakjes en verdeel deze over de bodem. Bestrooi de appels met kaneel en verdeel de cranberry’s hierover. Bak de taart gaar in 30 minuten.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.