Gezonde appeltaart

AppeltaartIk ben niet echt een taart fan.  Zoete taartjes vol met suiker.. daar maak je mij niet echt blij mee. En na een stuk taart ben ik eigenlijk altijd misselijk.

Gezonde appeltaart

Deze gezonde variant op appeltaart, met een bodem gemaakt van speltmeel en havermout is heerlijk als toetje, tussendoortje of zelfs om mee te ontbijten.

Dit heb je nodig

125 gram speltmeel
60 gram havermout
3 eetlepels kokosolie (gesmolten of op kamer temperatuur)
1 ei
500 gram  goudreinet appels (2 appels)
2 handjes rozijnen
2 eetlepel kaneel
3 eetlepels agave
snuf zout

Zo maak je het
Doe het speltmeel, havermout, ei, zout, kokosolie, 2 eetlepels agave en 1 eetlepel kaneel in een kom en mix tot een gelijkmatig deeg. Vet een taartvorm (22 cm) in met kokosolie. Verdeel het deeg over de taartvorm, zodat er een bodem ontstaat met een opstaande rand van 1/2 cm dik. Verdeel de rozijnen

Verwarm de oven voor op 170 graden. Schil de appels, snijd in stukjes en doe in een kom. Voeg 1 eetlepel agave en 1 eetlepel kaneel toe aan de appels en schep door elkaar. Schep de appels in de taartvorm.

Bak de taart in ongeveer 40/45 minuten gaar in het midden van de oven. Laat afkoelen.

appeltaart

Ga jij een van deze recepten van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

appeltaart

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.