[print_link]
Op dit moment ben ik aan het backpacken in Sri Lanka; het land van de curry’s! De Indiase keuken is een van mijn favoriete keukens. Heerlijke, geurige curry’s. Een daarvan is deze aubergine curry, genaamd Baingan Bharta. Een curry op basis van aubergine en garam massala.
Aubergine curry (Baingan Bharta)
Gegrilde aubergine is al heel erg lekker, maar in een kruidige curry helemaal! Door de aubergine van te voren grillen en vervolgens langaam te garen in de kruiden, wordt deze extra smaakvol.
Lekker met rijst en/of naanbrood. Dit Indiase brood is heerlijk om te dippen en gewoon verkrijgbaar in de supermarkt (alleen even bakken in de oven). Maar deze kun je ook makkelijk zelf maken wanneer je iets meer tijd hebt.
Dit heb je nodig (4 personen)
1 ui
2 teentjes knoflook
half rood pepertje (laat weg als je niet van pittig houdt)
2 aubergines
2 trostomaten
scheutje kokosmelk (50 ml)
2 tl garam massala
halve tl gemberpoeder
halve tl kurkuma
halve tl korianderpoeder of zaadjes
1 tl komijnzaad
olijfolie
snuf zout
Zo maak je het
Snijd de aubergine in grote stukken en grill deze in een beetje olijfolie om en om in de grillpan. Je kunt de aubergine ook grillen in de oven.
Snipper de ui en hak de knoflook en peper fijn. Verhit een grote bak- of wokpan met olijfolie en fruit de ui, knoflook en peper een minuut aan. Voeg vervolgens alle kruiden toe, behalve het zout. Fruit nog een minuut aan.
Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes en voeg deze toe in de pan. Voeg vervolgens de gegrilde aubergine en nog 2 el olijfolie toe. Schep alles goed door elkaar. Voeg eens scheutje kokosmelk toe. Zet het vuur zachter en laat de aubergine curry 15 minuten zachtjes koken, zodat de aubergine goed gaar wordt. Voeg een snuf zout toe naar behoefte.
Kook ondertussen de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking en verwarm het naanbrood in de oven.
Schep de rijst en curry in de kommen. Garneer eventueel met verse koriander of peterselie.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.