Indiase aubergine-kikkererwten curry met amandelen en Raita (Indiase yoghurt)

indiase curry raita

[print_link]
Yes, weer een heerlijke nieuw curry op de blog, mijn lievelingseten! Dit keer een kruidige Indiase aubergine-kikkererwten curry met amandelen en Raita. Raita is een Indiase yoghurt. Deze frisse yoghurt past perfect bij de kruidige en iets pittige curry met massala kruiden. En natuurlijk naanbrood om lekker te dippen. Een heerlijk comfort food gerecht.

Indiase aubergine-kikkererwten curry met amandelen en Raita

Natuurlijk is deze curry, net als de rest van de recepten op de blog, vegetarisch, voedzaam en heel makkelijk om te maken. Wanneer je plantaardige yoghurt/kwark gebruikt, is de curry helemaal vegan.

De basis van deze Indiase curry bestaat uit massala kruiden, specerijen, tomaat en groentebouillon. De kikkererwten zorgen voor een bite en de nodige eiwitten. De amandelen en aubergine geven een heerlijke smaak aan het gerecht.

Dit heb je nodig (2 á 3 personen)

2 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 rood pepertje
1 grote aubergine (of 2 kleintjes)
1 blikje kikkererwten (200 gram)
1 blikje tomatenpuree (70 gram)
2 trostomaten
200 ml groentebouillon
1 eetlepel gedroogde massala kruiden
2 theelepels komijnzaad
halve theelepel gemberpoeder
handje geschaafde amandelen

Raita (Indiase yoghurt)
250 ml Griekse yoghurt
paar blaadjes verse munt
scheutje olijfolie
snuf verse peper
snuf cayenne
1 eetlepel komijn
citroensap van partje citroen

Serveer met naanbrood

Zo maak je het

Snipper de sjalotten en hak de knoflook en peper fijn. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Verhit een hapjespan met olijfolie en fruit de ui, knoflook, peper, tomaat, massala, komijn en gember 2 minuten aan. Voeg de tomatenpuree toe, schep goed om en verwarm nog een minuut.

Snijd ondertussen de aubergine in stukjes. Voeg de aubergine toe en bak deze 10 minuten mee. Voeg vervolgens de bouillon en de kikkererwten toe en zet het vuur iets lager. Schep alles goed om en laat de curry minstens nog 20 minuten sudderen op laag vuur met de deksel op de pan. Schep ondertussen een paar keer om. Voeg de amandelen toe en laat de curry vervolgens nog 5 á 7 minuten sudderen zonder deksel.

Maak terwijl de curry aan het sudderen is de Raita. Verwarm een kleine koekenpan en bak de komijn een minuutje aan. Blijf omscheppen, zodat deze niet aanbrandt. Meng vervolgens alle ingrediënten voor de Raita en de gebakken komijn in een kom.

Serveer de curry samen met de Raita en het naanbrood.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.