[print_link]
Het werd weer tijd voor een nieuwe pot granola. De pot was alweer even leeg, maar ik wilde een keer iets anders dan mijn standaard granola. Het ontbijtje dat ik het vaakst eet, is een kom plantaardige yoghurt met banaan, noten en geroosterde havermoutvlokken. Zo lekker vind ik dit. De warme knapperige vlokken in combinatie met banaan; yum!
Als ik dan toch een nieuwe pot granola ga maken, waarom dan niet in combinatie met banaan?! Hoef ik s’ochtends alleen maar een grote lepel granola uit de pot te scheppen en klaar! Nadat de granola de oven uitkomt nog wat rauwe cacaonibs erdoor, omdat dit extra energie geeft in de ochtend. En banaan en chocola is gewoon een perfecte combi.
Het resultaat? Grote brokken granola met bananensmaak, noten en chocolade!
Dit heb je nodig (1 pot granola)
200 gram havermoutvlokken
75 gram walnoten
75 gram peccanoten
40 gram zonnenbloempitten
40 gram pompoenpitten
2 rijpe bananen
snuf kaneel
30 gram ahorn siroop (2 el)
4 el cacaonibs
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom de havermoutvlokken, noten en pitten door elkaar. Pureer in een andere kom de bananen fijn en voeg hier vervolgens de ahornsiroop en kaneel aan toe. Meng de twee kommen samen en schep goed door elkaar.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de granola overheen. Bak de granola in ongeveer 20/25 minuten goudbruin. Schep de granola op de helft van tijd even goed om, zodat beiden kanten gaar en goudbruin worden.
Haal de granola uit de oven en meng de cacaobibs er doorheen. Bewaar de granola in een afgesloten/luchtdichte pot. Je kunt de granola ongeveer twee weken bewaren.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.