Wafels, wie wilt hier nou niet mee ontbijten in het weekend? Deze heerlijke banaan-kaneel wafels met blauwe bessen en yoghurt passen perfect op een herfstachtige of winterse dag. Een kop koffie er bij en je ontbijtje is compleet.
De wafels zijn voedzaam door de banaan , blauwe bessen en yoghurt. Ik gebruik altijd volkoren speltmeel, maar je kunt ook gewone speltmeel of tarwemeel gebruiken. En hou je van kaneel? Voeg gerust iets meer toe 😉
Dit heb je nodig (3 á 4 wafels)
100 gram (spelt) meel
1 rijpe banaan
2 eieren
100 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)
1 theelepels kaneel en/of koekkruiden
halve theelepel bakpoeder
snuf zout
Topping
blauwe bessen
(plantaardige) yoghurt
Zo maak je het
Pureer de banaan met een staafmixer in een kom. Heb je geen staafmixer, prak de banaan dan met een vork. Voeg de melk en eieren toe en kluts luchtig met een garde. Voeg het meel, de kaneel, bakpoeder en een snuf zout toe.
Verwarm de wafelijzer en vet in met boter of olijfolie. Verdeel de helft of 2/3 van het beslag over de wafelijzer, doe deze dicht en verwarm de wafels in 5 minuten gaar. Herhaal dit met de rest van het beslag.
Leg de wafels op een bord en garneer met blauwe bessen, een lepel yoghurt en eventueel agavesiroop.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.