[print_link]
De bekende banaan-ei pannenkoekjes, maar dan lekkerder! Banaan-rijst pannenkoekjes met pecannoten, banaan en agavesiroop. Lekker zoet door de banaan en vanille, maar door de rijstmeel zijn ze wat steviger, vullend en hebben ze iets minder een ‘bananensmaak’. Heerlijke fluffy pancakes, perfect voor het weekend!
Dit heb je nodig (4 pannenkoekjes)
2 rijpe bananen
2 eieren
50 gram rijstmeel
1 theelepel bakpoeder
70 ml plantaardige melk
4 druppels vanille
snuf zout
snuf kaneel
Topping
pecannoten
1 banaan (of ander fruit)
agavesiroop
Zo maak je het
Pureer de banaan met een staafmixer. Voeg hier vervolgens het ei, rijstmeel, melk, vanille, kaneel en bakpoeder erbij en mix met een garde tot een beslag. Verhit een (pannenkoeken)pan met olijfolie en bak de pannenkoekjes om en om goudbruin.
Tip: geen rijstmeel in huis? Je kunt ook een ander soort meel gebruiken of heerlijke banaan-ei pannenkoekjes maken door zowel het rijstmeel en plantaardige melk weg te laten uit het recept.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.