[print_link]
Houd je net als ik heel erg van bananen? Dan is deze banaan-vanille porridge met walnoten echt een ontbijtje voor jou! Naast de topping van heerlijke zoete gegrilde banaan met agave, zit er ook banaan ín de pap. Dit maakt de porridge samen met de vanille heerlijk zoet en zacht. Lekker met walnoten voor een goede bite. Hier kan ik tijdens de wintermaanden elke dag wel mee ontbijten…
Bekijk ook deze 5 porridge recepten
Dit heb je nodig (1 grote kom)
50 havermout
200 havermelk
1 theelepel vanille extract
1 theelepel kaneel
1 grote bananen of 2 kleintjes
handje walnoten (of pecannoten)
1 eetlepel (kneepje) agavesiroop
Zo maak je het
Snijd de banaan (of 2 kleine banaan) in plakjes. Prak de helft van de banaan met een vork. Zet een pannentje op het voor en doe hier de havermout, melk, kaneel, vanille en de geprakte banaan in. Roer alle goed door elkaar en breng op laag vuur aan de kook. Roer nog 2 minuten door, tot je de gewenste dikte hebt.
Grill of bak ondertussen in een grill- of koekenpan de plakjes banaan met de walnoten en een scheutje agave. Bak 2 minuten aan beiden kanten. Hierdoor wordt de banaan heerlijk zacht en zoet.
Schep de porridge in een schaaltje en voeg hier de gebakken banaan met walnoten aan toe. Garneer eventueel met nog een scheutje agave als je van zoet houdt.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.