Mijn twee grote verslavingen zijn chocolade en bananen, dus een banaan-chocolade taartje is een perfect idee, toch? Met dit taartje kun je ontbijten of neem een stuk als tussendoortje. Chocola, banaan en ontbijt… het wordt steeds beter!
Banaan-chocotaartje
Dit taartje is ook nog eens gluten- ei en lactosevrij, en bevat geen toegevoegde suikers.
Dit heb je nodig
Kleine taartvorm (12-15 cm)
60 gram amandelmeel
40 gram havermout
1,5 banaan
100 ml plantaardige melk
2 el vloeibare kokosolie
scheutje agavesiroop
2 tl bakpoeder
1 el cacaopoeder
handje cacaonibs
Zo maak je het
Verwarm de oven op 180 graden. Meng in een keukenmachine of blender het amandelmeel, havermout, 1 banaan, melk, kokosolie, bakpoeder en agave. Bekleed de taartvorm met bakpapier en giet de helft van het beslag in de taartvorm.
Snijd een (halve) banaan in reepjes en leg deze op het mengsel in de cakevorm. Meng door een overgebleven mengsel 1 eetlepel cacao en giet deze ook in de cakevorm. Bestrooi de taart met cacaonibs en bak de taart 30 minuten in de oven.
Laat de taart goed afkoelen. Je kunt de taart zowel warm als koud eten, als tussendoor of ontbijt.
| Ik vond de taart koud als ontbijt de volgende dag het lekkerst.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.