Bananen-notenbrood

bananen-notenbrood
[print_link]
Bananenbrood. Wie ken het dit heerlijke brood, uiteraard gemaakt van bananen, niet. Heerlijk als tussendoortje of ontbijt. Omdat ik vaak bananenbrood maak, probeer ik steeds een andere variant te maken. Dit keer is het een bananen-notenbrood geworden. De noten geven het brood net wat meer ‘bite’ en de banaan-honing topping maakt het brood net wat zoeter. Deze variant is zeker een nieuwe favoriet hier!

| Wil je een glutenvrije variant? Vervang het speltmeel dan voor boekweitmeel of rijstemeel.

Dit heb je nodig
200 gram speltmeel
5 (over)rijpe bananen
75 gram kokosolie (gesmolten)
2 el kokosbloesemsuiker
2 tl wijnsteen bakpoeder
100 gram gemalen walnoten (of pecannoten)
100 gram grof gehakte walnoten (of pecannoten)
3 eieren
Honing
kaneel (optioneel)

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakblik met bakpapier. Meng in een kom het meel, bakpoeder, kokosbloesemsuiker, kaneel en de gemalen noten. Meng in een andere kom met een vork of staafmixer de eieren, gesmolten kokosolie en 4 bananen. Meng het eimengsel vervolgens samen met het meelmengsel tot een beslag. Schep als laatste de grof gehakte noten door het beslag.

Giet het beslag in het bakblik. Snijd van de laatste banaan plakjes en verdeel dit over de cake. Besprenkel wat honing over de banaan. Bak de cake in het midden van de oven gaar in 50 tot 60 minuten. Houd de cake goed in de gaten. Begint de banaan bovenop de cake te verkleuren? Leg dan een stuk folie over de bovenkant van de cake, zodat de banaan niet verbrand.


IMG_5273

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.