[print_link]
Jeeee, het is maart! De afgelopen herfst en winter heb ik heel wat gebakken. Regen, harde wind, kou, sneeuw.. deze weersomstandigheden vragen gewoon om baksels. Cake, taart, muffins en warme ontbijtjes uit de oven. Naast baksels als tussendoortjes, toetjes en zelfs als ontbijt, had ik ook vaak zin in comfort food. In deze maanden heeft ons lichaam ook gewoon wat meer energie en vetten nodig.
Al waren al mijn baksels en gerechten gezond(er), ik ben weer toe aan lichter eten! Mijn lichaam heeft zin in lichte ontbijtjes, gezonde granen, salades, smoothies en groente, heel veel groente.
Voordat de lente begin, het buiten warmer wordt en we lichter gaan eten, nog één bakrecept.
Spelt-bananenmuffins met rozijnen
De muffins zijn gemaakt van volkoren speltmeel en gezoet met banaan en rozijnen. De muffins zijn krokant aan de buitenkant en lekker smeuïg aan de binnenkant door de banaan. Een heerlijke traktatie bij de koffie of thee, maar ook heerlijk als ontbijt.
Dit heb je nodig (ongeveer 8 muffins)
200 volkoren speltmeel (gebruik amandelmeel voor glutenvrije muffins)
2 rijpe bananen
150 ml plantaardige melk
2 eieren
2 tl bakpoeder
1 el kaneel
2 el olijfolie
100 gram rozijnen
snuf zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een keukenmachine of blender de bananen, eieren en melk. Giet het mengsel in een kom. Voeg het volkorenmeel, bakpoeder, zout en kaneel toe en meng tot een beslag. Roer ten slotte de olie en de rozijnen door het beslag.
Vet de muffinvormpjes in met (kokos)olie en verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de muffins gaar in 25-30 minuten. Let op, elke oven is anders, controleer daarom met een sateprikker of de muffins gaar zijn. Zo niet, bak de muffins dan iets langer. Laat ze goed afkoelen.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.