[print_link]
I love beets! Vanwege de prachtige rode kleur, de heerlijke smaak en de gezondheidsvoordelen van deze groente.
Bieten zijn op dit moment helemaal hip! Ze worden al lang niet meer alleen in de vorm van een avg’tje gegeten. gegeten. Je ziet bieten terug in smoothies, juices, hummus, geroosterd in een salade of in een burger. En zelfs tijdens het ontbijt staan ze op tafel, in de vorm van bieten pannenkoeken!
Naast dat bietjes lekker en veelzijdig zijn, zijn ze ook nog eens heel gezond voor je.
Bietjes zijn gezond!
Bietjes zijn een supergroenten! Deze knol is rijk aan foliumzuur, ijzer (helpt tegen vermoeidheid), kalium en antioxidanten. Daarnaast verlagen bietjes de bloeddruk en hebben ze een een positief effect op je uithoudingsvermogen. Een reden waarom sporters vaak bietensap drinken.
Zachte en zoete bietjes van Love Beets!
In het recept voor de pannenkoekjes gebruik ik de bietje van Love Beets! Dit zijn heerlijke zachte en zoete gemarineerde bietjes. De bietjes zijn zo zacht en zoet, omdat ze kleiner zijn en vroeger geoogst worden. Verpakt in een vrolijke verpakking en meteen klaar voor gebruik. Heel handig als je geen zin hebt in bietjes koken, snijden en rode handen 😉
De bietjes zijn biologisch en de marinade wordt gemaakt met natuurlijk ingrediënten, zonder geraffineerde suiker en zonder toegevoegde kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Verkrijgbaar bij de EkoPlaza in drie varianten; honing-gember, balsamicoen milde azijn.
Ik ging aan de slag met de babybietjes honing-gemberen maakte deze stapel roze pannenkoekjes. Doordat de bietjes zo zacht en zoet zijn, vond ik het bijna zonde om ze door het pannenkoekenbeslag te mengen. Daarom heb ik de bietjes ook gebruikt in de dressing.
Recept; bieten pannenkoeken met aardbeien en kokos
Van deze roze bieten pannenkoeken krijg je toch meteen een heerlijk lentegevoel? Met een dressing van gemarineerde bietjes, aardbeien en honing, want bietjes en aardbeien zijn een ideale combinatie!
Misschien wel grappig om te vertellen. Toen mijn vriend hoorde dat ik pannenkoeken ging maken van bietjes keek hij mij raar aan. Vervolgens heeft ‘ie wel bijna de hele stapel opgegeten met de woorden Ze zijn super lekker en zoet”. (yes!)
Dit heb je nodig (8 pannenkoekjes)
Pannenkoeken
half pakje (100 gram) bietjes honing-gember van Love Beets
2 eieren
200 gram volkoren speltmeel
300 ml (plantaardige) melk
1 tl bakpoeder
snuf zout
Dressing
2 kleine stukjes biet
4 aardbeien
1 tl honing
Topping
verse aardbeien
geraspte kokos
Zo maak je het
Pannenkoeken
Zeef het meel in een kom en meng hier het bakpoeder en zout door. Mix in een andere kom de eieren luchtig. Voeg in een derde kom de melk en de bietjes samen en pureer met een staafmixer tot een egaal geheel.
Voeg de geklopte eieren en gepureerde bietjes toe aan het meel en meng met een garde tot een pannenkoekenbeslag.
Verhit een pannenkoekenpan op middelhoog vuur en bak de pannenkoekjes om en om tot je een stapel hebt.
Dressing
Meng de bietjes, aardbeien en honing in een kom en pureer met een staafmixer tot een dressing. Besprenkel de dressing over de pannenkoekjes en garneer met verse aardbeien en kokos.
Geniet van je heerlijke, kleurrijke en gezonde ontbijtje!
Win een Love Beets pakket!
Wil jij deze heerlijke zachte zoete bietjes ook proberen? Houd dan Instagram in de gaten, want ik mag binnenkort een kleurrijk Love Beets pakket weggeven!
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
[ Dit artikel en recept is tot stand gekomen in samenwerking met Love Beets ]