[print_link]
Er zijn ingrediënten die er gewoon voor gemaakt zijn om met elkaar te combineren. Bloemkool en kerrie is zo een heerlijke combinatie! Lekker in een rijstgerecht, maar ook in deze heerlijke romige bloemkool-kerrie soep met noedels en bosui!
Bloemkool-kerrie soep met noedels en bosui
Een heerlijk kruidig en romig soepje. Lekker als lichte maaltijd, maar wanneer je er een volle maaltijdsoep van wilt maken, kun je bijvoorbeeld ook nog tofu en champignons toevoegen. En wanneer je de soep nog lichter wilt, kun je de noedels ook weglaten. Wat zijn soepen toch makkelijk en lekker om me te variëren.
Door kokosmelk te gebruiken in soepen worden deze lekker romig, maar zijn deze ook nog eens helemaal plantaardig.
Dit heb je nodig (2 grote kommen
1 kleine bloemkool (400 gram)
50 gram noedels
2 stengels bosui
1 rode ui
2 teentjes knoflook
halve rode peper
2 eetlepels kerrie
1 theelepel kurkuma
500 ml groentebouillon
200 ml kokosmelk
peper
Zo maak je het
Snipper de ui, snijd 1 bosui in ringen en hak de knoflook en peper fijn. Verhit een soeppan met olijfolie en fruit de ui, knoflook, peper, bosui, 1 eetlepel kerrie en de kurkuma een minuut aan.
Snijd de bloemkool in roosjes en voeg ongeveer 3/4 in de pan. Bak de bloemkool 5 minuten mee. Maak ondertussen de groentebouillon.
Voeg de groentebouillon, kokosmelk en eetlepel kerrie toe en laat de soep 5 minuten zachtjes koken op laag vuur. Kook in de tussentijd de noedels gaar en spoel deze af met koud water.
Pureer de soep glad met een staafmixer. Voeg de rest van de bloemkoolroosjes toe en laat de soep nog 4 minuten staan op laag vuur, tot de bloemkool roosjes beetgaar zijn. Voeg de laatste minuut de noedels toe.
Schep de soep in de kommen en garneer met bosui en peper.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.