Bloemkool-kikkererwten salade met yoghurt-tahin dressing

bloemkool-kikkererwten salade[print_link]
Ik houd van bloemkool! Vooral in combinatie met kikkererwten. Lekker in bijvoorbeeld een curry of soep, maar ook koud in een salade. Bloemkoolroosjes zelf hebben niet heel veel smaak, maar als je ze kruid zijn ze heerlijk, zoals in deze bloemkool-kikkererwten salade met yoghurt-tahin dressing.

Bloemkool-kikkererwten salade met yoghurt-tahin dressing

Deze salade zit vol met groenten en vezels en is ideaal als lunch of op een zomerse avond in het park.

Dit heb je nodig (3 a 4 personen)

1 bloemkool
1 pot kikkererwten (400 gram)
1 zak spinazie
Half rood pepertje of chilivlokken
1 rode paprika
2 lente uien
2 tl kurkuma
2 tl kerrie
1 tl paprikapoeder
Peper

Yoghurt-tahin dressing
4 el plantaardige yoghurt
1 tl mosterd
1 tl tahin
1 tl kerrie

Zo maak je het

Kook de bloemkoolroosjes 3 minuten en giet af. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze even af. Hak de rode peper fijn. Verhit een wokpan met olie en wok hierin de bloemkoolroosjes, kikkererwten, kurkuma, kerrie, paprikapoeder en rode pepertje. Wok ongeveer 5 minuten, zodat alle kruiden goed in de bloemkool en kikkererwten getrokken zijn.

Verdeel de spinazie over de borden. Snijd de paprika en lente ui in stukjes en verdeel deze ook over de borden. Schep vervolgens de bloemkool/kikkererwten over de borden. Breng op smaak met een beetje peper.

Meng voor de dressing de yoghurt, tahin, mosterd en kerrie in een kommetje. Besprenkel over de salade.

bloemkool-kikkererwten salade

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.