[print_link]
Bloemkoolcouscous; coucous gemaakt van bloemkool! Niet alleen heel erg lekker, maar je krijgt ook nog eens een extra portie groenten binnen. Hoe je bloemkoolcouscous maakt? Even fijnmalen in je foodprocessor en klaar!
Meer bloemkool? In dit gerecht van bloemkool met broccoli, cashewnoten en kerriesausje heb ik de rijst vervangen voor bloemkool!
Bloemkoolcouscous met groenten, kikkererwten, feta en peterselie
Deze bloemkoolcouscous zit vol met groenten en is smaakvol door de kruiden. De kikkererwten en feta zorgen voor eiwitten, waardoor het gerecht goed voelt. Ideaal voor de lunch of licht diner op zomerse dagen. Ook makkelijk om mee te nemen naar het park. Met de groenten kun je uiteraard variëren.
Dit heb je nodig (3-4 personen)
halve bloemkool (of 1 kleine)
2 stengels bosui
1 courgette
1 rode paprika
halve aubergine (optioneel)
2 tomaten
1 blik kikkererwten (400 gram)
100 gram feta
1 teen knoflook
2 el kerriepoeder
1 el paprikapoeder
1 el tijm
1 bosje platte peterselie
Zo maak je het
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en vermaal deze met een foodprocessor tot (fijne) korrels. Ze hebben nu de structuur van couscous.
Snijd de bosui in ringen, hak de knoflook fijn en snijd de courgette, paprika, tomaat en aubergine in blokjes. Verhit een pan met olijfolie en bak de bosui, knoflook en groenten, samen met de kerrie, paprikapoeder en tijm in 6 á 8 minuten beetgaar.
Spoel de kikkererwten af en voeg deze de laatste 5 minuten mee. Voeg de laatste minuut de bloemkoolcouscous en nog een beetje kerrie toe en meng goed door elkaar. Breng op smaak met peper.
Verkruimel de feta en snijd de peterselie fijn. Verdeel de couscous over de borden. Strooi de feta erover en garneer met peterselie.
Wil je de bloemkoolcouscous liever vegan? Laat dan de feta weg.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.