[print_link]
Er is weer een nieuwe humus bloemkoolhumus! Het begint onderhand een beetje uit de hand te lopen met al die smaken humus.. Maar het is ook zo lekker en veelzijdig! Humus op een boterham, cracker, in een wrap of een bolletje humus bij je salade.
Nadat ik deze heerlijke bloemkoolcouscous had gemaakt, had ik nog een halve bloemkool over. Meteen dacht ik; hoe zou humus van bloemkool smaken? Nou, heel lekker dus!
Bloemkoolhumus met alfalfa, kurkuma en komijn
De combinatie van bloemkool en alfalfa is verrassend lekker! Kurkuma en komijn zorgen ervoor dat de humus kruidig en een heel klein beetje pittig is. In plaats van kurkuma kun je ook kerrie gebruiken.
Dit heb je nodig
100 gram bloemkool (paar roosjes)
1 blikje kikkererwten (240 gram)
1 handje alfalfa
1 el tahini
8 el olijfolie
1 teen knoflook
1 el kurkuma
1 el komijn
peper en zout
Zo maak je het
Kook de bloemkool gaar en spoel de kikkererwten af. Doe de kikkererwten, bloemkool, alfalfa, olijfolie, tahini, knoflook, kurkuma en komijn in een keukenmachine en meng tot een gladde humus (of meng met een staafmixer).
Te droog? Voeg nog wat olijfolie toe. Breng op smaak met peper en een snuf zout.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.