[print_recept]
Bloemkoolrijst is echt een heerlijke en gezonde uitvinding, vooral wanneer je net als ik heel erg van bloemkool houdt. De structuur lijkt op rijst, maar ondertussen eet je extra portie groente! Voor dagen dat je even wat lichter wilt eten en wel wat extra groente kunt gebruiken.
Bloemkoolrijst met broccoli, cashewnoten en kokos-kerriesaus
Je kunt bloemkoolrijst in elke gerecht vervangen voor gewone rijst. Omdat ik bloemkool heerlijk vind in combinatie met broccoli en kerrie, maakte ik bloemkoolrijst met stronken broccoli en bloemkool, en een homemade kokos-kerriesausje.
Dit heb je nodig (2 personen)
halve bloemkool
1 stronk broccoli
2 handen doperwten
1 bosui
handje cashewnoten
100 ml kokosmelk
2 el kerriepoeder
peper
snuf chilivlokken
Zo maak je het
Was de broccoli en bloemkool en snijd in roosjes. Maal de helft van de bloemkool tot rijst in een keukenmachine. Kook de andere helft van de bloemkool en de broccoli gaar.
Verhit een bakpan met olie en voeg de doperwten in de pan. Voeg de bloemkoolrijst, broccoli, bloemkool en een snuf chilivlokken toe en roerbak en paar minuten.
Snijd de bosui in ringen. Voeg de kokosmelk in een pannetje en voeg de kerriepoeder en bosui toe. Laat de saus een paar minuutjes zachtjes koken en blijf goed roeren.
Schep het rijst/bloemkool/broccoli mengsel op twee borden en verdeel hier een grote leper saus over. Breng op smaak met peper.
| Je kunt de kokosmelk, kerrie en bosui ook meteen in de pan toevoegen.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.