Afgelopen woensdag ben ik door Ianne (Beginspiration) en Sesanne (The Lion Kitchen) uitgenodigd voor de derde editie van Blogger2Meet. Elke maand organiseren deze twee foodbloggers een Blogger2Meet! Een gezellig event om foodbloggers bij elkaar te brengen en elkaar te leren kennen. Dit keer een kookworkshop. Ik ben altijd erg nieuwsgierig wie er achter de foodblogs schuilt die ik volg en ik hou van koken, dus natuurlijk was ik erbij!
Deze keer vond de Blogger2Meet plaats in Restaurant Instock in Amsterdam. Een pop up restaurant dat foodwaste op de kaart zet. Dit restaurant (waar wel tot 80 man kan eten op een avond en dat bijna elke avond zit) draait volledig op voedsel dat anders weggegooid zou worden. Op deze manier proberen ze voedselverspilling onder de aandacht te krijgen. Wist je dat de supermarkt 15% van hun voedsel weggooit, de producent 38% en de consument 42%!?
Instock werkt samen met de Albert Heijn. Elke dag gaan ze met hun eigen elektrische ‘food rescue’ busje langs de Albert Heijn en halen kratten vol voedsel op dan anders weggegooid zou worden.Voedsel waar niks mis mee is! Ze weten van te voren nooit hoeveel en wat ze ophalen, de koks moeten dus echt improviseren. En dat kunnen ze! Je kunt bij Intsock op donderdag t/m zaterdag dineren (3 gangen) voor 20e pp en op zondag lunchen voor 10e pp. Het pop up restaurant loopt zo goed, dat ze in mei gaan verhuizen naar een vaste locatie.
De kookworkshop werd gegeven in samenwerking met Farmbrothers. Farmbrothers, zoals de naam al zegt, bestaat uit twee broers; Herman en Freddy, die opgegroeid zijn op een familieboerderij. Farmbrothers is een bedrijf(je) dat biologische granen snacks produceert met als doel de voedsel industrie een stukje gezonder, lekkerder en duurzamer te maken! Al eerste brachten zij hun ‘spelt quares’ op de markt. Deze heerlijke crackers, verkrijgbaar in verschillende smaken, liggen nu al in ruim 500 winkels! Farmbrothers is ondertussen alweer druk met hun volgende project….
Met het ‘weggegooide’ eten dat Instock deze ochtend had opgehaald maakte wij, onder het genot van bubbels, heerlijke dips voor bij de spelt quares van Farmbrothers. Dit was even improviseren en uitproberen, aangezien je alleen maar de producten tot beschikking hebt die die dag zijn opgehaald, maar binnen no time stond de hele tafel vol bakjes met heerlijke kleurrijke dips. Na de workshop hebben we lekker geproefd van de krackers en de dips.
Het was een inspirerende en gezellige middag!