[print_link]
Ontbijten met muffins! Soms mag dat gewoon. Vooral als het deze heerlijke blueberry-yoghurt ontbijtmuffins met vanille zijn. In deze muffins zit namelijk haver, yoghurt, banaan en blauwe bessen. Klinkt als een voedzaam ontbijt toch? Ben je nou niet zo fan van ontbijten met muffins, ze zijn ook heerlijk als tussendoortje bij de koffie of thee.
Blueberry-yoghurt ontbijtmuffins met vanille
De muffins zijn lekker luchtig en fris door de yoghurt. De banaan zorgt ervoor dat ze tegelijkertijd ook smeuïg en natuurlijk gezoet zijn. Mocht je niet zo van banaan houden (ik hoor dat wel eens), dan kun je de banaan ook weglaten uit het recept.
In het weekend is het heerlijk om ze in de ochtend te bakken, zodat je kunt ontbijten met warme muffins, maar je kunt ze ook de avond van te voren maken.
Dit heb je nodig (6 muffins)
100 gram havermeel
75 gram rijstemeel
1 rijpe banaan
1 theelepel baking soda
sap van halve citroen
200 ml (plantaardige) yoghurt
2 eieren
150 gram blauwe bessen
3 druppels vanille
2 eetlepels agavesiroop
snuf zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een grote kom het havermeel, rijstmeel en zout. Pureer de banaan met een staafmixer of vork.
Klop in een andere kom de eieren luchtig en meng hier vervolgens met een garde de yoghurt, banaan, vanille en agave door. Meng nu de baking soda en het citroensap erdoor.
Voeg de kom met natte ingrediënten bij de kom met het meel en meng met een garde tot een beslag. Meng nu met een spatel de blauwe bessen door het beslag.
Vet een muffin vorm in met boter of kokosolie (of gebruik muffin vormpjes) en verdeel met een lepel het beslag over 6 vormpjes. Bak de muffins in 30 minuten gaar in het midden van de oven.
Laat de muffins goed afkoelen.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail!