Het weekend kreeg ik een grote krop boerenkool rechtstreeks uit de moestuin. Geweldig vind ik dat. Prachtige kleurrijke groente rechtstreeks uit de tuin zo op je bord. Hoe puur wil je het hebben? Ik maakte onder anderen deze boerenkoolchips.
Dit heb je nodig (een bakje)
100 gram boerenkool
scheut olijfolie
Scheutje sojasaus
Hiamalayazout
Kruiden nar keuze; paprikapoeder, kurkuma
Zo maak je het
Verwarm de oven op 170 graden
Was de verse boerenkool en plu de bladeren. Dep de boerenkool goed droog. Doe de boerenkool in een kom en voeg eens scheut olijfolie, 1 tl sojasaus, kruiden naar keuzen en zout toe. Hussel door elkaar. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en verdeel de boerenkool over de bakplaat. Leg de boerenkool niet over elkaar heen. Bak de boerenkool knapperig in ongeveer 15 minuten. Schep tussendoor een keer om. Laat de boerenkool niet verkleuren, hierdoor krijgt de boerenkool een verbrande smaak.