[print_link]
Deze boontjes met gemarineerde tempeh is een heerlijk groentegerecht voor er bij. Zet deze schaal bijvoorbeeld op tafel tijdens de feestdagen. Dit gerecht doet mij denken aan boontjes met spek die wij vroeger thuis regelmatig aten. Het heeft dezelfde bite.
De credits voor dit gerecht moet ik geven aan mijn vriend, die ineens met deze combinatie kwam aanzetten. Wel heb ik hem even tips gegeven voor een heerlijke marinade voor de tempeh 😉
Boontjes met gemarineerde tempeh
Dit gerecht ruik al heerlijk wanneer je de tempeh aan het marineren bent! Door de blokjes heel klein te snijden en te marineren krijgen ze veel smaak en een heerlijke bite. Een beetje zoals de boontjes met spekjes dus, maar dan gezond en helemaal plantaardig.
Het gerecht op de foto is gemaakt met sperziebonen, maar met knapperige haricots verts is het gerecht veel lekkerder.
Dit heb je nodig (grote schaal, 4 personen)
200 gram haricots verts of sperziebonen
250 gram tempeh
1 theelepel sesamzaadjes
Marinade tempeh
4 eetlepels sojasaus
1 eetlepel honing
1 theelepel paprikapoeder
have theelepel gemberpoeder
snuf knoflookpoeder
snuf peper en zout
optioneel: halve theelepel kurkuma
Zo maak je het
Snijd de tempeh in kleine blokjes. Doe alle ingrediënten van de marinade in een kom en schep hier de blokjes tempeh doorheen. Laat minstens 15 minuten staan. Dop de boontjes en kook deze 4 minuten voor in een pan met water. Ze horen nog een beetje knapperig te zijn. Giet af en laat even staan.
Verhit een koekenpan met olijfolie en bak de tempeh ongeveer 8 minuten aan. Voeg nu de boontjes toe en bak deze nog 5 minuten mee. Schep ondertussen goed om. Breng op smaak met nog een snuf peper en marineer met de sesamzaadjes.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.