Broccoli salade met geitenkaas en honing-mosterd dressing

broccoli salade geitenkaas [print_link]
De meeste salades ontstaan hier door een blik in de koelkast te werpen en wat restjes bij elkaar te gooien. Zo ook deze broccoli salade met geitenkaas en honing-moserd dressing, die verrassend goed smaakte!

Ideaal voor op een zomerse dag, wanneer je zin hebt in iets lekkers dat makkelijk en snel gemaakt is. Deze gezonde en smaakvolle salade heb je namelijk in een kwartiertje gemaak.

Broccoli salade met geitenkaas en honing-mosterd dressing

Wat deze salade zo lekker maakt is de perfecte combinatie! Een goede bite door de groenten en cashewnoten, fris door de komkommer en tomaat en lekker romig door de geitenkaas. De honing-mosterd dressing maakt de salade helemaal af.

Wil je en meer vullende/stevigere maaltijd? Meng dan verse gnocchi door de salade.

Tip: maak een dubbel portie en je hebt meteen een lekkere, gezonde lunch voor de volgende dag.

Dit heb je nodig (2 personen)

1 kleine stronk broccoli
1 stengel lente ui
2 handen rucola
8 cherrytomaatjes
halve komkommer
handje cashewnoten
50 gram geitenkaas (of feta)
4 el (plantaardige) yoghurt
1 tl mosterd
1 tl honing
peper

Zo maak je het

Kook de broccoli beetgaar en laat afkoelen. Snijd de lente ui in ringen, de tomaten doormidden en de komkommer in blokjes. Verdeel rucola en de gesneden groenten over twee borden Verdeel vervolgens de broccoli, een handje cashewnoten en de geitenkaas over de kommen. Garneer met verse peper.

Dressing
Meng in een kommetje de yoghurt, mosterd en honing. Besprenkel over de salade.

broccoli salade geitenkaas

[ Dit recept is ontwikkeld voor I-KOOK keukens ]

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.