Dit recept staat al vanaf de winter op feelgoodbyfood, maar dit stormachtige weer in de zomer vraagt erom om weer gedeeld te worden.
Dit heb je nodig
Koudgeperste olie
1 broccoli
1 stengel bleekselderij (optioneel)
1/2 liter bouillon (van groenten bouillon tablet)
1 teen knoflook
1 sjalot
Handje pompoenpitten
Verse munt of peterselie
Peper en Himalayazout
| voeg eventueel een scheutje soya kokosroom toe voor een romigere soep.
Zo maak je het
Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit kokosolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook ongeveer 1 minuut. Snijd de broccoli in kleine stronken en voeg toe. Bak ongeveer vijf minuten. Voeg de groenten bouillon toe en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep glad met een staafmixer. Breng de soep op smaak met wat peper, zout en garneer met pompoenpitten en verse peterselie of munt.
Lekker met geroosterd speltbrood.
[print_link]