[print_link]
Een heerlijke, smeuïge chocolade brownie, een van mijn favoriete snacks of toetje. Brownies zitten vol met boter en suiker, maar een gezondere variant heb je zo gemaakt. In gezondere brownies zitten verrassende ingrediënten die de brownies lekker smeuïg maken, zoals avocado, zoete aardappel of courgette . Maar mijn favoriet zijn toch wel deze brownies gemaakt van zwarte bonen.
Brownies van zwarte bonen
Brownies van zwarte bonen? Ja! En ze zijn ongelofelijk lekker, smeuïg en ook nog eens een stuk gezonder. Gewoon proberen!
Dit heb je nodig
1 blik zwarte bonen van 400 gram (uitgelekt 265)
6 grote zachte dadels (laat deze een kwartier weken in warm water)
2 eieren
4 el cacaopoeder
3 el gesmolten kokosolie
2 el honing
2 tl wijnsteen bakpoeder
1 tl vanille extract
snuf zout
2 el cacaonibs (optioneel)
2 el kokosrasp (optioneel)
Zo maak je het
Verarm de oven op 175 graden. Laat de zwarte bonen uitlekken, spoel ze af met water en laat nogmaals goed uitlekken. Meng met een keukenmachine (of blender) de zwarte bonen samen met alle andere ingrediënten (behalve de cacaonibs en kokosrasp) tot een egaal beslag. Roer eventueel stukjes cacaonibs en kokosrasp door het beslag.
Giet het beslag in een kleine brownievorm en bak de brownie ongeveer 25 minuten in de oven. Test met een sateprikker of de brownie niet nog te nat is. Laat de brownie goed afkoelen en snijd in stukken.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.