[print_link]
Dit keer geen carrot cake/taart, maar carrot cake koekjes met walnoten! De koekjes hebben dezelfde heerlijke smaak als worteltaart, zijn knapperig van buiten en smeuïg van binnen. De perfecte koekjes om te bakken op een herfstachtig dag met een grote kop thee of koffie. En wat dacht je van de heerlijke geur van kaneel en gember uit de oven…
De carrot cake koekjes zijn makkelijk om te maken en zitten binnen een half uurtje in de oven. Ze zijn gemaakt van een combinatie van bloem en havermeel, maar je kunt ook alleen bloem gebruiken. Ook lekker met rozijnen of pecannoten in plaats van walnoten.
Dit heb je nodig (8 á 10 koekjes)
100 gram bloem
100 gram havermeel (vermalen havermout)
100 gram wortels
30 á 40 gram gehakte rauwe walnoten
50 gram donkere basterdsuiker
80 gram boter (kamertemperatuur)
1 ei
1 theelepel bakpoeder
3 theelepels kaneelpoeder
1 theelepel gemberpoeder
snuf zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 190 graden. Vermaal de havermout in een kom met een staafmixer. Voeg hier de bloem, bakpoeder, kaneel, gemberpoeder en snuf zout aan toe.
Meng in een andere kom de zachte boter met de basterdsuiker. Klopt hier vervolgens het ei doorheen. Voeg het mengsel toe aan de kom met meel en meng met je handen door elkaar tot een koekjesdeeg.
Rasp de wortel, knijp even het meeste vocht er uit. Meng de geraspte wortel en de gehakte walnoten door het koekjesdeeg.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak een lepel (of ijscoupe) nat met lauw water. Schep bolletjes van het deeg en verspreid deze op de bakplaat. Druk de bolletjes een beetje plat met je handpalm.
Bak de carrot cake koekjes in het midden van de oven in 15 á 17 minuten gaar. Laat ze vervolgens buiten de oven afkoelen, dan garen ze nog een beetje na en worden ze knapperig. Laat de koekjes niet te lang in de oven, want hierdoor worden ze te droog.
Wil je de koekjes met frosting? Ik maakte een simpele frisse frosting van (plantaardige) yoghurt met sinaasappel schil en sap.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail