[print_link]
Ik ben niet zo een fan van taart, toetjes en andere zoeten dingen. Geef mij maar een lekker stuk fruit tussendoor of een stukje pure chocola na het eten. Maar een uitzondering is carrotcake. Heerlijk vind ik dat! Natuurlijk wel de gezonde versie zonder suiker en zelfgemaakt.
Carrotcake met wortelpulp
Ik maakte deze carrotcake met wortelpulp uit de slowjuicer. Ik maak vaak slowjuice sapjes en vind het dan zonde om al dat pulp weg te gooien. Je kunt hier namelijk heel makkelijk mee bakken en pulp zit vol vezels. Geen slowjuicer? Dan kun je gewoon geraspte wortel gebruiken.
Dit heb je nodig
200 gram wortelpulp (of wortelrasp)
130 gram speltmeel
40 gram amandelmeel
50 gram kokosbloesemsuiker (100 gram als je van zoet houdt)
3 eieren
100 ml kokosolie (gesmolten)
1 tl bakpoeder
Sap van een halve citroen
100 gram walnoten (gehakt)
3 a 4 el kaneel/koekkruiden
Snuf Himalayazout
Hand rozijnen (optioneel)
Zo maak je het
Verwarm de oven op 170 graden. Meng in een kom het speltmeel, amandelmeel, bakpoeder, kaneel en zout. Meng in een andere kom de eieren, gesmolten kokosolie en het citroensap.
Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en meng samen met het wortelpulp tot een beslag. Meng hier vervolgens de gehakte walnoten en eventueel rozijnen door.
Vet een cakeblik in met kokosolie en schep hier het beslag in. Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar. Prik met een sateprikker in het beslag om te kijken of de cake gaar is. Als de prikker er schoon/droog uit komt, is de cake gaar. Laat de cake goed afkoelen. Heerlijk met schep (kokos)yoghurt.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.