Toen ik hoorde over de rookvrije oktober challenge, genaamd stoptober, kwam bij mij meteen het idee op om ook weer een challenge aan te gaan. Roken doe ik niet, maar een verslaving die de laatste tijd wel weer flink de overhand neemt is chocolade. Ik merk dat ik de hele dag door zin heb in chocolade en andere tussendoortjes, als er maar suiker in zit. Met als gevolg hoofdpijn, moeheid en nul concentratie. Tijd om hier wat aan te doen en de challenge ‘oktober suikervrij’ aan te gaan!
Een maand lang geen suiker dus. Witte deeg producten (witte pasta, rijst etc.), ‘gewoon’ brood, frisdrank, kant en klaar voedsel en sauzen eet ik al nooit, dus daar zal ik geen moeite mee hebben. En te denken aan alle producten waar ‘verborgen’ suikers in zitten. Maar een maand lang geen chocolade, geen koekjes, geen snoepjes, geen taartjes, dat gaat lastig worden. Vooral de chocolade. Chocolade, chocolade, chocolade…
Ik merk sinds ik weer naar suiker grijp ik elke dag hoofdpijn krijg; een teken dat mijn lichaam behoefte heeft aan meer suiker. Ik zit dus in de bekende ‘suikerspiraal’. En daar moet ik zo snel mogelijk uit! Even doorzetten dus… uit ervaring weet ik dat dit na een paar dagen vanzelf minder wordt. En uit ervaring weet ik ook; wat is een suikervrij leven (lees veel energie, geen hoofdpijn en geen after diner dips) toch fijn!
Deze maand eet ik wel natuurlijke suikers (zoals in fruit en rauwe honing) aangezien die natuurlijk zijn, langzaam in je bloed worden opgenomen, langzaam energie afgeven en de bloedsuikerspiegel dus niet laten stijgen.
Update
Wekelijks zal ik een update geven over hoe mijn suikervrij maand verloopt. Weten wat er ondertussen allemaal gebeurd? Volg Feelgoodbyfood dan op Instagram
We gaan ervoor!
Lees ook:
Meer weten over suiker, hoe het komt dat we zo een drang naar suiker hebben en waarom het zo lastig is om hier vanaf te komen? Lees het in mijn eerdere blogpost ‘onze suikermaatschappij’.