[print_link]
Eerlijk gezegd houd ik als vegetariër niet zo van BBQ’en. Wel heel erg van de sfeer dat buiten eten en barbecuen met zich meebrengt. Zomerse avonden in de tuin met verschillende hapjes en een glas wijn, maar dat mag van mij ook best zonder al dat vlees. Vaak gooi ik voor de gezelligheid een vegetarische burger op de barbecue 😉
Wanneer er een BBQ op de planning staat, dan zorg ik voor salades, gezonde dipjes en heerlijke vegetarische hapjes, zoals deze gemarineerde champignonspiesjes.
Is het geen BBQ weer, wat erg vaak voor komt in Nederland, dan kun je de champignons ook lekker grillen in de pan.
Gemarineerde champignonspiesjes van de BBQ
Houd je van champignons? Dan kunnen deze gemarineerde champignonspiesjes echt niet ontbreken tijdens de barbecue. Ze hebben een lekkere bite en smaken heerlijk zoet, kruidig en sappig! Iedereen zal er van genieten, zowel vegetariërs als niet vegetariërs!
Ook heel lekker om groenten, zoals paprika en courgette tussen de champignons te spiesen.
Dit heb je nodig (5 á 6 spiesjes)
1 doosje kastanje champignons
3 eetlepels zoete ketjap
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel sojasaus
1 teen knoflook
1 theelepel tijm
1 theelepel paprikapoeder
snuf cayennepeper
peper
bbq stokjes
Zo maak je het
Week de stokjes minstens een half uur in koud water. Dit zorg ervoor dat de stokjes niet verbranden.
Hak de knoflook fijn. Meng in een kom de ketjap, sojasaus, kruiden en knoflook. Meng hier de champignons door en laat minstens 30 minuten marineren.
Rijg de champignons op de stokjes. Let er op dat de champignons op een stokje ongeveer dezelfde grote hebben, zodat ze allemaal gegrild worden en tegelijk gaar zijn.
Gril de spiesjes ongeveer 15 á 20 minuten (tot ze gaar en zacht van binnen zijn) om en om op de BBQ.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.