[print_link]
De bekende dadel balletjes. Op een gegeven moment zag je ze overal voorbij komen, maar dan met de hippe naam ‘bliss balls’. Nu (volgens mij) de hype een beetje voorbij is, durf ik ze wel weer te maken. Ze staan al vanaf het begin van Feelgoodbyfood online, maar verdienen wel weer wat aandacht en nieuwe foto’s, want ze blijven gewoon ontzettend lekker.
Daarnaast zijn ze makkelijk om te maken en vegan! De ideale snack voor bij de thee of koffie, of als toetje.
Dit heb je nodig (ongeveer 10 balletjes)
100 gram dadels (zonder pit)
2 lepels rauwe cacao poeder
Hieronder staan mijn twee favoriete variaties, maar eigenlijk kun je de balletjes vullen en doorheen rollen met wat je wilt.
Variatie 1
Handje gojibessen
Handje kokossnippers
Variatie 2
Handje gemalen noten (ik gebruikte walnoten)
Handje cacaonibs
Zo maak je het
Laat de dadels even 5 a 10 minuten weken. Doe de dadels samen met de cacaopoeder in een keukenmachine en meng tot een glad en kleverig mengsel. Meng hier de gojibessen of cacaobibs (of allebei) doorheen.
Draai hier vervolgens balletjes van en rol de balletjes door de kokos of gemalen noten.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.