[print_link]
Het recept van deze chocolade bananenbrood staat een tijdje op de website en is absoluut een favoriet. En terecht! Het is een heerlijk en healthy ontbijt, lunch, of tussendoortje voor bij de thee. Alleen voor de geur die uit de oven komt zou je hem al maken.
Chocolade bananenbrood
Er zijn vele variaties op dit recept. Eerder maakte ik een classic bananenbrood. Een chocoladebananenbrood kon toen niet achterblijven.
Dit heb je nodig
100 gram amandelmeel
50 gram havermoutmeel
3 grote of 4 kleine rijpe bananen
3 eieren
2 á 3 el (rauwe) cacaopoeder
1 tl bakpoeder
snuf zout
Door het beslag (optioneel)
Hand gemengde noten
2 el cacaonibs
2 el kokossnippers
Houd je van zoet? Voeg dan nog een beetje agavesiroop, honing of een ander natuurlijk zoetmiddel toe aan het beslag.
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de havermout in de blender en blend tot meel. Pureer de bananen (met een vork of staafmixer) en mix met de eieren. Voeg de amandel- en havermoutmeel, bakpoeder, cacaopoeder en zout toe en roer tot een glad beslag. Roer eventueel cacaonibs, en/of noten en/of kokossnippers toe door het beslag.
Vet een cakeblik in met kokosolie of boter en giet hier het beslag in. Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten gaar. Laat eerst goed afkoelen.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.