Chocolade-perencake met pecannoten

Chocolade-perencake met pecannoten en een vleugje koekkruiden. Een heerlijke herfstachtige cake.

Dit heb je nodig

180 gram speltbloem
50 gram bruine basterd suiker
100 gram boter
4 eieren
100 ml (plantaardige) melk
50 gram cacaopoeder
50 gram pure chocolade
2 rijpe peren
50 gram pecannoten
1 theelepel vanille extract
2 theelepels koekruiden
2 theelepels bakpoeder
snuf zout

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Meng de boter met de basterd suiker. Kluts hier vervolgens 1 voor 1 de eieren door en ten slotte de melk. Smelt de pure chocolade in een pannetje en meng ook deze erdoor.

Meng in een andere kom de speltbloem, cacaopoeder, koekkruiden, snuf zout en bakpoeder. Voeg de kom met droge ingrediënten bij de kom net natte ingrediënten en meng tot een egaal beslag.

Hak de pecannoten fijn en spatel deze door het beslag. Schil de peren (laat het steeltje eraan voor het mooie effect) en snijd deze doormidden. verwijder met een mesje het klokhuis.

Vet het cakeblik in met boter en giet hier een laagje cakebeslag in. Zet de peren rechtop in het beslag. Giet nu de rest van het beslag in de kom. De peer mag er een beetje bovenuit komen, omdat de cake nog gaat rijzen in de oven.

Zet de cake 50 minuten in het midden van de oven. Prik met een sateprikker in de cake. Komt deze er droog uit, dan is de cake gaar. Laat goed afkoelen op een rooster voordat je de cake uit de vorm haalt.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.