Chocolade taart met salted caramel

chocoladetaart met salted caramel

[print_link]
Wie jarig is bakt taart en trakteert! Stond ik dus vroeg in de ochtend op mijn verjaardag taart te bakken. Ik besloot iets nieuws te maken waarvan ik dacht dat het wel heel lekker móest zijn! Best gewaagd op je verjaardag wanneer iedereen een lekker stuk taart verwacht. Maar deze chocoladetaart met salted caramel is gelukkig ongelofelijk lekker geworden! De lekkerste chocoladetaart die ik tot nu toe gemaakt heb….

Chocolade en salted caramel is zo een ontzettend lekkere combinatie. En er zijn drie dingen die ik heel lekker vind en graag een uitzondering voor maak en dat zijn chocolade, karamel en cinnamon rolls!

Chocoladetaart met salted caramel

De chocoladetaart is gemaakt van gesmolten chocolade en cacao. Dit zorgt voor een perfecte chocoladeverhouding- en smaak. Maar de verrassing zit ‘m in de salted caramel. Deze is namelijk niet gemaakt van suiker en boter, maar van zachte dadels! Simpel, gezonder en heel sticky.

Verder is het een kwestie van alles mengen in een kom, het beslag in een vorm gieten en in de oven schuiven. Echt, deze taart kan niet mislukken en je maakt iedereen gelukkig met chocolade en een topping van salted caramel…

Dit heb je nodig

Chocoladetaartje
springvorm (24 cm)
100 gram amandelmeel
50 gram speltmeel
120 gram zachte roomboter
3 eieren
150 gram chocolade
30 gram cacao
3 eetlepels agave
4 druppels vanille
snuf zout
1 zakje baking soda
sap van halve citroen

Salted caramel van dadels
100 ml kopje water
120 gram dadels
4 druppels vanille
halve theelepel zeezout

Zo maak je het

Laat de dadels minstens een uur weken, maar het liefst een paar uur.

Verwarm de over voor op 180 graden. Zeef het amandel- en speltmeel en doe het meel samen met de cacao en snuf zout in een kom.

Kluts in een andere kom de eieren luchtig en voeg hier boter, vanille druppels en agave bij. Voeg nu de kom met meel toe.

Smelt de chocolade in een pannetje en roer deze met een spatel door het beslag tot alles goed is gemengd.

Vet een taartvorm in met boter en giet het beslag in de vorm. Bak de taart 40 minuten in het midden van de oven. Laat de taart goed afkoelen voordat je de vorm verwijderd.

Salted caramel
Maak de salted caramel terwijl de taart afkoelt. Pureer de dadels helemaal fijn met een staafmixer. Spatel vervolgens de vanille en zout door de dadels. Smeer de bovenkant van de afgekoelde taart in met de salted caramel en bestrooi eventueel met geraspte pure chocolade.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.