[print_link]
In een gezond en puur voedingspatroon kun je gewoon blijven genieten van heerlijke tussendoortjes en toetjes. Dat bewijzen deze chocolademuffins met blauwe bessen maar weer! Wat kunnen gezonde(re) tussendoortjes toch lekker zijn, veel lekkerder dan zoete bewerkte tussendoortjes als je het mij vraagt.
Deze muffins zijn gemaakt van amandelmeel. Dit maakt de muffins glutenvrij en zorgen voor snelle verzadiging, daardoor heb je aan 1 muffin echt wel genoeg (of misschien twee).
De muffins zijn gezoet met banaan en bevatten dus geen toegevoegde suikers (ze smaken ook een beetje naar bananenbrood).
Heerlijk als tussendoortje of toetje.
Dit heb je nodig (10-12 muffins)
150 gram amandelmeel
2 bananen
2 eieren
50 ml plantaardige melk
100 gram dadels (zonder pit en geweekt)
150 gram blauwe bessen
3 el cacaopoeder
2 el kokosolie (gesmolten)
1 tl wijnsteen bakpoeder
Snuf zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maal in een kom de bananen en dadels fijn met een staafmixer. Meng hier vervolgens de kokosolie, melk en eieren door. Meng in een andere kom het amandelmeel, bakpoeder, cacao en zout. Mix de twee kommen bij elkaar tot een beslag en roer vervolgens de blauwe bessen erdoor.
Vul een muffinvorm met muffinpapiertjes. Verdeel het beslag over de muffinvormjes tot net onder het randje. Bak de muffins in 30-35 minuten gaar. Laat goed afkoelen op een rooster.
Tip | Besprenkel de muffins met rauwe agavesiroop/ahornsiroop
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.