[print_link]
De herfst en pas net begonnen en het is al twee weken aan het regenen. Een goede reden om deze chocolate chip-espresso koekjes te maken op een herfstachtige zondag. Een heerlijke traktatie voor bij de koffie of thee terwijl het hele huis ruikt naar zelfgebakken koekjes.
Chocolate chip-espresso koekjes
Heerlijk chewy van binnen en lekker knapperig van binnen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de koffie in de koekjes. Chocola en koffie blijft een geweldige combinatie, ook in een koekje! Door de koekjes te garneren met pure chocolade nádat ze net uit de over komen, smelten deze een beetje op/in de koekjes. Dat maakt ze nog lekkerder.
De koekjes zijn niet perse heel gezond nee, maar wel zelf gebakken en ontzettend lekker. Blijft beter dan een pak koekjes uit de supermarkt leeg eten, toch? In deze koekjes zit sowieso minder boter en suiker én gemaakt met speltmeel.
Deze koekjes zijn ontzettend makkelijk om te maken. Het enige lastige is om ze te laten afkoelen 😉
Dit heb je nodig (10 á 12 koekjes)
300 gram speltmeel
80 gram roomboter
50 ml havermelk (of andere plantaardige melk)
2 shots espresso
optioneel: 4 druppeltjes vanille
1 ei
25 gram donkere basterdsuiker
150 gram pure chocolade
1 theelepel bakpoeder
snuf zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kluts het ei luchtig in een kom en voeg hier vervolgens de melk, boter, vanille en shot espresso aan toe. Meng tot een geheel. Voeg vervolgens het zout, de basterdsuiker en beetje bij beetje het speltmeel en toe en meng met een spatel (of je handen) tot een beslag.
Hak de chocolade in kleine stukjes en meng met een spatel door het beslag. Hou een paar stukjes apart voor garnering.
Schep met een ijslepel of gewone lepel bolletjes op een bakplaat met bakpapier. Zorg dat je genoeg ruimte tussen de bolletje hebt, want de koekjes zette uit in de oven. Druk deze een beetje aan met je handpalm, maar niet helemaal plat.
Bak de koekjes in het midden van de oven in 15 á 20 minuten gaar. Garneer de (nog warme en beetje zachte) koekjes vervolgens met de overige chocolade stukjes. Zo zullen heerlijk smelten! Laat ze vervolgens goed afkoelen, hier worden ze lekker knapperig van!
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.